Blogi

Suomi-Tanska 4-1 ja Hop Shot 20%

Brewdog Hop Shot Quadruple IPA

Brewdog Hop Shot Quadruple IPA ja MM-pikkuleijonat U20 Suomi-Tanska

Äärimmäisen sympaattinen pikku puteli (110ml). Voi verrata kaikin puolin erilaiseen Nanny State velipoikaansa. Äärevä pikkupatukka Hop Shot on muutenkin. Se on rouhea 20-prosenttinen humalapaukku. Se on kylmätislattu friikkibisse.

Tällä kertaa naatiskelulämmöt meni takaperoisesti: Takan lämmössä juomatilkka lasissa päätyi 20-asteiseksi ennen ensimmäistäkään tuoksu- tai makuhavaintoa. Loput oluesta pääsi takaisin jääkaappiin jäähtymään samalla kun töllöstä raikui lätkäpelin alkujuonnot.

Eka erä

20-asteinen olut: Ei lainkaan vaahtoa, ei pintakuplan pintakuplaa, melko puhdasta tumman ruskeaa runkoa. Tahalleen korostuu juoman arvokkuus aromilasin kanssa. Näyttää varsin konjakilta, mutta kauas lasista leijuvat pehmeät humalaiset tuoksut riisuvat valepuvun tehokkaasti. Lasin reunalta haistellen tuoksu ei niinkään voimistu, mutta tiukkenee kyllä. Nätti syvä aromi, pehmeää hartsia, havua, jalopuisuutta, alkoholisuutta… ja samalla laatta painuu ylämummoon.. jo toinen Suomen maali ajassa 6:56.

Hop Shot ja Suomi-Tanska 2-0

Makuun irtoaa runsaasti yskänlääkkeisyyttä ja tummaa karvautta. Erilaisen kiintoisa. Tosi tukeva suutuntuma, suuntäyttävää painavaa tavaraa. Katkeroisuus oleilee maussa yllättävänkin pehmeänä ja liimautuu humalan flavoriin. Pitkä karvas jälkimaku suussa ja huulilla. Lääkemäisyys dominoi makua antaen osuuksia hiljalleen lievälle salmiakille. Tämän täytyy olla terveellistä.

Brewdog Hop Shot Quadruple IPA

Toinen ja kolmas erä

Haetaan pikkupullo jääkaapista. Sillä aikaa syntyy Tanskan 2-1 ylivoimakavennus ajassa 21:38.

Lämpö on nyt 9 astetta.

Tuoksu on merkittävästi raikkaan humalaisempi ja sitrustakin löytyy. Hieno vahva hajuluonne näinkin ja tuoksufiilis on paljon lähempänä normaalivahvuisia ipoja. Maku ei ole ollenkaan niin korostuneen karvas eikä lääkemäinenkään, mutta lääkkeisyyttä kuitenkin on. Alkoholisuus on tuntuva. Tuttu maltaisuus on epätavallisen poissaoleva, ehkä tässä hitunen makeaa karamellisuutta silti on.

Ajassa 35:38 Juuso Välimäki naulaa tolpan juureen suoraan syötöstä, 3-1. Ja pian sen perään Henri Jokiharju haroo irtokiekon maalin edestä selkä maaliin päin 4-1, kellossa 37:44.

Loput ottelusta fiilistellään lätkällä ja oluella.

60:00 ja 4-1.

Tuomio

Äärevä, erikoinen ja arvokkuuttaan korostava spesialiteetti. Oluiden Napoleon: pieni kooltaan, suuri arvovallaltaan.

Kotiolutharrastajan arvio: En panis. Nämä voi ostaa yksittäin.

Brewdog Hop Shot Quadruple IPAVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top