Tee oma olut

Tee oma olut kaveriporukalla, firmassa, häihin tai ihan omaksi herkuksi. Tällä kurssilla autamme sinua tekemään oman oluen. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

Prosessissa syntyy n. 50 litraa olutta.

Kolme päävaihetta:
1. Oluen suunnittelu

Onko teidän oluenne rapsakasti humaloitu IPA, kesäisen raikas vehnäolut, synkän makea luostarityyppinen olut…? Panimomestari päättää!

2. Panopäivä

Panopäivään kuuluu olennaisesti maltaiden rouhinta, mäskäys, keitto, humalointi ja hiivaus. Me järjestämme kaiken tarvittavan laitteiston ja raaka-aineet. Olemme tehneet olutta monenlaisissa paikoissa, kuten autotalleissa, saunoissa, ammattikeittiöissä, kesämökillä, messuilla… Jos sinulla ei ole sopivaa tilaa, niin siihenkin löytyy ratkaisu. Tilamme Lapinlahden entisellä sairaalalla Helsingissä ovat käytettävissänne.

Panopäivä kestää muutaman tunnin, tyypillisesti 5 – 8 tuntia. Kokemuksemme mukaan moni porukka haluaa olla paikalla alusta loppuun ja tämä varmasti onkin antoisinta. Joskus polttariohjelmaan tai firman tilaisuuteen ei sovi näin pitkä ohjelma. Silloin me teemme kaikki ennakkovalmistelut ja vieraat osallistuvat vain kriittisimpiin vaiheisiin.

Panopäivän päätteeksi lisäätte vierteeseen hiivan, jolloin käyminen alkaa. Käyminen kestää n. 2 viikkoa.

3. Pullotus

Kun käyminen päättyy, voi oluen pullottaa. Pullotuksessa kestää noin 2 tuntia. Olut on valmis nautittavaksi noin viikon kuluttua pullotuksesta.

Vaihtoehtoisesti olut voidaan pakata kegeihin ja tarjoilla jäähdyttävällä hanalla. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti esimerkiksi häihin, firman tilaisuuksiin tai muihin isompiin kemuihin, missä pullojen kanssa puljaaminen ei ole järkevää.

Kokonaispaketin kustannus on tasan 1 000 euroa. Samalla hinnalla oluen saloihin voi kouluttautua koko porukka. Mikäli osallistujia on enemmän kuin 10, sovitaan käytännön järjestelyistä erikseen.

Joko alkoi janottaa?

Lisätietoja ja yksityiskohdista sopiminen: juha@brewniverse.fi (040 50 90 770).

Hinta: 1000 €

Osta!

Scroll to top