Brewniversen kanssa oluella

Maistelussa on todellakin kysymys maistelusta ja siksi suosimme eri tyylisten oluiden kirjoa. Laatua määrän sijaan! Silloin kun puhumme isosta oluesta, tarkoitamme persoonallisia ja luonteikkaita oluita eikä useinkaan puolen litran tuoppeja.

“We all may have our favorite beers or beer styles, but in beers we do not believe in monogamy.” -Brewniverse-

Tilaisuudet voidaan järjestää esimerkiksi asiakkaan omissa tiloissa tai olutravintolassa. Valitse valmis kurssipaketti tai kysy räätälöintiä.

Lue alta palautteita ja tarinoita joistakin tilaisuuksistamme.

Lasit tarjottimella

Ohjelmaa kaveriporukoille

Polttarit

Brewniversen kaverit pitivät polttariporukallemme ikimuistoisen esityksen oluen panemisesta. Olimme etukäteen järjestäneet asiaan sopivan tilan, jonne Brewniverse toi omat tavaransa paikan päälle. Tilaisuus ajoittui elokuulle 2015.

Esityksestä oltiin sovittu kahden tunnin setti, ja olimme antaneet esitykselle suht vapaat kädet. Vaikka esitys järjestettiin alkuiltapäivästä, polttariporukkamme alkoi olla jo melko hyväntuulista. Tästä huolimatta Brewniversen kaverit saivat pidettyä esityksen hyvin kasassa. Mitään kovin syvällistä emme ehtineet käydä läpi, eikä se ollut kahden tunnin pikakurssin tarkoituskaan. Kävimme läpi tarvittavaa laitteistoa sekä raaka-aineita, ja muuta asiaan liittyvää.

Kävi myös selväksi, että oluenpanoharrastuksen aloittaminen ei olisi mikään mahdoton idea, varsinkaan jos perusteet on käyty läpi asiantuntijan johdolla. Polttariporukkamme piti erityisen antoisana, että saimme vapaasti kysellä esityksen aikana. Esityksen sisältö koettiin siis hyvin kiinnostavaksi. Pitipä osa polttariporukasta olutesitystä jopa päivän kohokohtana!

-Polttarijärjestäjä-

Helsingin työväenopisto

Kurssit Helsingin työväenopistossa

Vuodesta 2013 lähtien olemme järjestäneet koulutuksia kotioluen panemisesta eri yhteyksissä. Vuodesta 2014 kursseja on ollut myös Helsingin työväenopistossa. Nämä ovat osoittautuneet hyvin suosituiksi ja ne ovatkin aina täyttyneet muutamassa minuutissa ilmoittautumisen avautuessa. Palautteita syksyn 2014 työväenopiston kurssilta:

“Mielenkiintoinen kurssi joka lisäsi paljon kiinnostusta oluen valmistuksesta.”
“Tuhannet kiitokset! Sisältö ja tiedon jakaminen erityisesti omien kokemusten kautta oli tosi jees.”
“Letkeä, vapaa meininki.”
“Opettajat olivat hyvin asiastaan perillä. Eteneminen aiheessa oli loogista. Maisteluannoksienkin vaihtelevuus hyvä. Kattavat vastaukset ja mukava tunnelma. Taustatietojen laajuus ei ollut este puheenvuoroille ja “analysoinneille”.”

Keskuspuiston Nuorkauppakamari

Keväällä 2015 Keskuspuiston nuorkauppakamari piti täysimittaisen olutsession. Ensimmäinen vaihe oli tasting ja oman oluen suunnittelu. Seuraavaksi he järjestivät koulutuspäivän, minkä aikana opettelimme miten olutta tehdään kotiolosuhteissa. Katso alta mitä Anni oli mieltä maistelutilaisuudesta.

After work olutnoviisin silmin

Keskuspuisto 22.3.2015 Yleinen

Torstaina 19.2. Keskuspuistolaiset kokoontuivat vuoden ensimmäiseen After Work -tilaisuuteen. Päivän aiheena oli oluet ja väkeä oli liikkeellä runsain mitoin, niin paljon että enempää ei olisi mahtunutkaan. Minä en ole koskaan oppinut juomaan olutta, mutta Kepu-hengessä lähdin kokeilemaan uutta.

Senaattorimme Juha Sinisalo johdatti meidät erinomaisesti olueiden maailmaan. Juha on pitkänlinjan olutmiehiä ja jossain vaiheessa totesi, että miksi maksaa paljon hyvästä oluesta kun sitä voi tehdä itse niin helposti. Tästä ajatuksesta muodostui Brewniverse, joka tarjoaa oluisiin ja oluen tekemiseen liittyvää koulutusta.

Juha ja toinen Brewniverseläinen Jani, kertoivat meille oluen valmistuksesta ja oluttyypeistä sekä raaka-aineista joita pääsimme itse hypistelemään. Oluen tekeminen vaikuttaa tosiaankin hyvin helpolta kunhan ymmärtää perusasiat.

Perusfaktojen jälkeen siirryimme varsinaiseen oluiden maisteluun. Juha oli valinnut meille maisteltavaksi neljä hyvin erityyppistä olutta: Suomalaista pienpanimon lageria, belgialaista vehnäolutta, yöntummaa stouttia ja IPA-olutta. Olutnoviisina olin todella yllättynyt miten hurjan erilaisia nämä oluet olivat, varsinkin kun ottaa huomioon kuinka yksinkertainen valmistusprosessi on. Pienet valinnat prosessin aikana ratkaisevat lopputuloksen.

Tilaisuuteen osallistuneiden oluen ystävien maisteluannoslasit tyhjenivät nopeasti. Noviisina minulle kuitenkin erityisesti stout ja IPA eivät vielä makuina auenneet. Lager ja venhäolut maistuivat paremmin ja erityisesti vehnäolutta voisin olla valmis kesäisellä terassille tilaamaan.

Kaikkiaan tilaisuus oli oikein mukava. Hauskinta on, että Keskuspuiston olutmatka ei pääty tähän, vaan tulemme jatkamaan aiheen parissa. Tervetuloa mukaan!

PRES Anni Rasinen

Nousiaisten Rotaryt

Kiitämme erittäin mielenkiintoisesta ja seikkaperäisestä esitelmästä koskien kotioluen valmistusta. Aluksi todettiin että melkein jokainen on jossain vaiheessa kokeilut kotioluen valmistusta, mutta maku ei ole antanut aihetta jatkotoimenpiteille. Esitelmän ja maistiaisten perusteella aika on täysin erilainen nyt. Valmistusmenetelmät olivat hienoja ja oluen maut, vahvuudet ja laadut on oluen valmistajan itse säädeltävissä. Nousiaisten Rotary-veljet

Panimoravintola Pumppu feat. Ravintolapäivä

Panimoravintola Pumppu ravintolapäivänä

Ravintolapäivään 16.2.2014 tehtiin pari mietoa ykkösoluen vahvuista olutta, Pumpun Vaalea ja Pumpun Tumma. Olutta maistamaan houkuteltiin silloin seuraavin sanoin:

”Pumpun Vaalea: Suodattamaton pullossa jälkikäynyt Ale, ABV 2,5%. Raikas aromi, I-olueksi poikkeuksellisen tukeva oluen runko ja runsas suutuntuma. Vähäalkoholisiin oluisiin tavallisesti yhdistyvä vetisyys on poissa. Tavanomaista voimakkaampi, silti maltillinen humalointi tuottaa tasapainoisesen oluen, jossa suuhun jää humalan puraisua myös jälkimakuun. Mallaspohjassa mukana ohran ohella reilu annos vehnämallasta.

Pumpun Tumma: Suodattamaton pullossa jälkikäynyt Black IPA, ABV 2,3%. Reilu vaahto, harvoin jos koskaan I-oluella on saanut tehtyä näin näyttävän vaahtokukan. Vaaleaa sisaroluttaan reilummin jenkkihumaloitu, mikä varmaankin vetoaa IPA-tyylisten oluiden ystäviin. Vaalean tavoin suutuntuma I-olueksi poikkeuksellisen tukeva, maku tasapainoinen paahteisen maltaan mauilla höystettynä. Mallaspohjassa peräti 7 eri mallasta.”

Ravintolapäivän oluita koskevia palautteita:

”Kiitoksia myös loistavasta Black Ipasta, menee ihan oluttyyppinsä kärkipäähän niistä mitä on tullut maisteltua.”
”Kiitokset kauniit sunnuntain iloista: pumpusta tuli niin maukkaat stout-pilsut, ja graafvi sekä papukeitto lämmittivät ystävällisesti tarjoiltuna. Hyvä meininki!”
”Niin ja se olut todellakin lunasti lupaukset.”
”Kiitokset! Laatu oli kaikin puolin ykkösluokkaa.”

Vastoin yleistä käsitystä ykkösoluista, vähäalkoholisetkin oluet voivat olla hyvän makuisia.

PanimoRavintolaPumppu1 PanimoRavintolaPumppu2 

Scroll to top