Blogi

Project Fear

Riittää helmikuisesta Espanjan saaliista vieläkin kerrottavaa: Project Fear panimolta www.84brewers.com. Ostaisitko sinä oluen tällaisella myyntipuheella? Mitä ihmettä valvova viranomaisemme tähän sanoisi?

Vaalea, samea, vähävaahtoinen silti hiilihapokas APA. Prosentteja on maltilliset 4,6. Jääkaapista otettuna puhtaan viileänraikas, mutta tuoksuton, runkoa sopivan topakasti. Aromihumalointi ei nouse erityiseen rooliin, mutta flavor-, katkero- ja jälkihumaloinnit yhdessä tekevät tästä Ison Oluen. Ellei mukana sittenkin oikeasti ole etiketin vihjaamaa radioaktiivisuutta. Vaikea sanoa miltä radioaktiivinen ruoka tai olut maistuu jos erikoisemmin miltään, mutta sen kuitenkin voisi kuvitella maistuvan juuri tältä. Hyvin tiukka, kärkevä, viiltävä pirteänhappamansitruksenisostikatkeroinen humala aloittaa makureseptorien ruoskinnan heti ja lopettaa sen leikaten siten, ettei jälkimaussa piiskaa enää yllättäen erota. Oluen lämmettyä lasissa 17 °C:een terä selvästi taittuu ja katkeron iloista nipistelyä ja puraisua siirtyy paljon pitemmälle jälkimakuun.

Humalina Columbus ja Summit. Myös hop backia ja monivaiheista kuivahumalointia on käytetty. Kokeilemisen arvoinen setti kotioloissakin.

Humala saa ansaitun pääosan tässä oluessa. Tai radioaktiivinen alfasäteily. Ehkä sittenkin humalan alfahappo. Näin haluamme uskoa.

23.5.2015 / JaniVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top