Blogi

Lickinghole Creek Coconut Quadrupel Ale (11,2%)

Intro

Koronamietteiden pois ajamiseksi päätin korkata normia spessumman oloisen oluen. Mahtaneeko olla?

Lickinghole Creek Craft Brewery (LCCB) on virginialainen tilapanimo tilusten läpi virtaavan Little Lickinghole Creekin varrelta. Puron äärellä villieläimillä on ollut makoisa juomapiste, mitä etikettigrafiikat myös heijastelevat.

Lickinghole Creek Coconut Quadrupel Ale

Lickinghole Creek Coconut Quadrupel Ale

Lickinghole Creek Craft Brewery

Lickinghole Creek Coconut Quadrupel Ale Lickinghole Creek Coconut Quadrupel Ale

Lickinghole Creek Coconut Quadrupel Ale Lickinghole Creek Coconut Quadrupel Ale

Etiketissä on kaikkea kivaa ja värikästä.

The bisse

Oluen ulkonäkö on suht tavanomainen, sen vaahdot on pienemmän puoleisella runsaudella varustettu. Ei jätä pitsiä. Runko on sysiruskea läpitunkematon.

Lickinghole Creek Coconut Quadrupel Ale

Ohut pintavaahto on puoliksi isosilmäistä ja puoliksi virusten kokoluokkaista kuplaa.

Kylmänä ollessaan (8oC) tuoksu tuopista karkaa pehmeän ravistelevana. Se on hyvin intensiivinen ja todellakin kookos tuntuu siinä ykkösenä. Tuoksuun yhtyy makeutta ja lievää kaakaota. Mielenkiintoista nähdä miten kookoksen intensiteetti ehkä muuttuu lasissa lojuessaan.

Kookos jatkuu makuun jopa vielä innokkaampana, joskin tuoksussa kookoksen sävy tuntui puhtaammin. Maussa se on hiekkatekstuurisen rosoinen, kuin kookoshiutaleita nestemäisenä. Makuun mahtuu myös tummarommisen viiltävää alkoholia ja siitä löytyy lisääkin sävyjä, joita ei saa välittömästi nimettyä. Itse asiassa, jälkimakuun jää jotain joka on vähemmän kiehtovaa kuin tuoksu ja päämaiston maut. Ei voi mitään, kyllä se kookos vaan jyrää ja sekös sopii kookoksen mausta pitävälle. Tykkään kyllä.

Hiukan juomaa makusteltua voisin luonnehtia kookoksen apumakuna ruskeasokerista mokkaa, tiukkakärkistä lakritsajuurta, tummaa suklaata ja jälkimakuun nousevaa miedohkoa hammastahnaisuutta.

Suutuntuma on reilu keskisen täyteläinen ja pehmeä makeamaltaisuus on läsnä. Humalointi jää edellä mainittujen juttujen varjoon. Samalla kun juoma lämpenee sen maku pyöristyy yhä miellyttävämpään suuntaan, joskin mainittu jälkimaku sittenkin vie pisteitä pois. Katselen lopuksi etikettiä: Panimo mainitsee makusävyiksi rusinan ja luumun. Niinpä tietysti, helppo olla samaa mieltä niistä.

Lickinghole Creek Coconut Quadrupel Ale

Closure

BrewDogin on-lineshopista tuli tämä ostettua. Se oli kyseisen tilauksen tyyriimpiä pulloja, mutta kannatti. Hienoin yksittäinen piirre tässä oli kookoksisuus puhtaana tuoksunaan. Kokonaisuutenakin tämä vahva ale on luonteikkain kookosolut, jota olen juonut. Tosin äkkiseltään tulee mieleen vain yksi toinen kookosbisse vuosien varrelta.

Lopulta 16-asteiseksi lasissa päästyään tuoksun kookosaromi oli selvästi heikentynyt. Puolestaan maku oli muuttunut vakaamman kookoksiseksi ja näin yhä miellyttävämpään suuntaan. Ei likikään täydellinen olut, mutta hyvä, erikoinen ja erittäin mielenkiintoinen. Maistelun väärti ja enemmän.

Lickinghole Creek Coconut Quadrupel Ale

Lickinghole Creek Coconut Quadrupel Ale

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top