Blogi

Lehe HarASSment by IPA (13%) sekoboltsilla jälkkärikombolla

Lehe HarASSment by IPATämä tripel ipa tuli kesän Estonian Craft Beer Clubin kuukausilähetyksessä. Melkoinen IPA-jättiläinen prosentteina katsottuna ja nimensä mukaan häirikkökin.

ECBC meni sittemmin poikki tai ainakin tauolle, mutta ehkä sekin pitäisi aktivoida kun ei ole tullut vielä blogiarviota tuosta klubista tehtyä. Ehkä sitten syssymmällä.

Eestin klubista muuten tarjoavat kaverialennusta. Jos haluat kokeilla, tällä linkillä irtoaa 10% alennus tilauksestasi.

Mutta että 13-pinnainen ipa! Syvä tasainen tummakultainen runko ja vaahtoaakin. Sitäpä ei näistä megavahvoista aina tiedä.

Jääkaappikylmänä irtoaa puhdas vahvaluonteinen humalan tuoksu. Tuoksu ei revittele eikä ole moniulotteisen aromaattinen, enemmänkin humalais-maltais-karamellinen.

Maku on väkevä olematta heti kuitenkaan pistävän alkoholinen, lämmittelee kielen kärjellä. Humala oli jotenkin elegantimmin mukana tuoksussa kuin maussa.

Hetken päästä alkoholi alkaa melkein poltella ruokatorven päässä. Hiilihapokasta, alkoholista, karamaltaista, ei mitenkään dominoivan valtaisan humalaista mitä ehkä ennen korkkausta saattoi odottaa. Humalissa kuitenkin on Vic Secretiä, Galaxya ja Idaho7:aa, ja IBUja 60 kappaletta.

Korkkasin pullon lauantaisessa alkuillassa. Maisteluun hitaan kaavan kautta, josko vaikka humalan nyanssit enemmän aukeaisi lämmetessään. Tahmaa huulia, siirappista ja melkein ruskeasokerista. Makean tahmaisan toffeen ohella humalat antavatkin varsin persoonallisen kombonsa.

Maltaan pehmeyttä yhtyy viiltävään alkoholiin, jossa aika runsas nesteen paino, suunpeittävää. Ei tämä nyt hedelmäistä ole ainakaan eikä aluksi edes niinkään hartsinen, mutta enemmän kuitenkin makeaa puumaista sitä ja tuo ominaisuus nousee dominantiksi lämpenemisen mukana.

Oikein mielenkiintoinen ja äärevän tasapainoinen väkevä olut.

Lehe HarASSment by IPA

Pikkuhiljaa juodessa ja illallisen jälkeen paikalle saapui myös Rocky Road jälkkäri. Siinä on ensin sulatettua sitten jäädytettyä suklaata yhdessä suolapähkinöiden, lakritsan ja vaahtokarkkien kanssa. Melkoinen jälkiruoka melkoisen IPAn kanssa.

Pääsi kokemaan monisorttisesti voimakkaita makuja, suolaa, väkevää maltaista olutta, hulluna suklaata ynnä muuta. Hädintuskin olut pääsee maun päälle jos ensin ottaa Rocky Roadia, mutta kuitenkin pääsee. Toisessa järjestyksessä jälkkäri vie ja olut vikisee.

Varsinainen makuvektorien kreisiworld. Sekoboltsisti makuhauskaa!

Lehe HarASSment by IPAVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top