Blogi

Hengitä syvään ja keskity hyvään! AB:23

Brewdog Abstrakt AB:24 Baltic PorterBrewdog Abstrakt AB:23 Bourbon Barrel-Aged Barleywine (11,5%)

Uuden kesän tai ainakin kesäisten iltafiilisten korkkausolut jo ennen wappua. AB:23 on luotu juhlaviin hetkiin.

Tällä ystävällä on maltillinen silti hyvä vaahto. Esteettistä kuplakokojakaumaa. Samaa antaa juoman väri kauniin ruskean valon sädehtiessä sekä pullon että oluen läpi.

Brewdog Abstrakt:23  Brewdog Abstrakt:23

Tuoksun ensifiilikset kylmänä: intensiivinen viskitynnyrinen, vetoava. Suklaasetriset lastut kohoilevat leijuen syvälle nenään.

Maussa kypsytetyn tiukan wiskin pyöreyttä. Ohuehko mutta voimakas suutuntuma, pehmyen runsas olevaisuus. Vaikka wiskitynnyröintejä on monia, kukin tynnyrikypsytys tuntuu generoivan oman leimansa makuun. Tässä(kin) viski on intensiivinen ja paikkansa ottava, valloittava, särmikäs, äijämäisen juhlistava.

Brewdog Abstrakt:23

Karamaltaisuus hiihtelee viskittyneen puulastuisuuden perässä, melko kaukana tosin. Humala pukeutuu näiden varjoihin.

Jälkimaku jättää jo muutenkin dominoivat piirteet kielen päälle vielä kymmeniksi sekunteiksi. Olut on kylmänä selvästi miellyttävämpää kuin lasissa lämmenneenä. Viimeisissä siivuissa ei enää samalla tavalla tarvi ylisanoilla hehkuttaa.

Kokonaisuutena ottaen tämä kokemus rauhoittaa. Punakeltaiset kiilat ison pallon viime säteistä sinetöivät paljon lupaavan kesänodotustunnelman. Tervetuloa sulat vedet ja kasvukausi – kuha on abstraktii.

Brewdog Abstrakt:23

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top