Blogi

Bändibrändätyt oluet #9: Impaled Nazarene

Oluen nimi on Goat Brew, pinnoja 4,5%, tyylinä schwarzbier eli tumma lager, panimona VASP. Impaled Nazarenen yli kahdenkymmenen vuoden taivalta juhlistava olut. Kuvauksensa mukaan vahva, luonteikas ja persoonallinen kuten orkesterin musiikkikin. Nuclearmetallia ja bändin tarjontaa varten piti kurkata Youtubeen, eipä ollut aiemmin reitille sattunut. Maistiaisiksi siitä tiukkaa settiä.

Olut on synkänmustaa väriltään. Ehkäpä se on tarkoituksella valittu musiikilliseen otteeseen sopivaksi. Tuopissa vaahtoava, ihan aluksi isosti sitä, nopealaskuinen kuitenkin. Aikas hajuton ja makumaisemassaan dominoivasti paahteinen, luonnollisesti, mikä ulottuu pitkälle jälkimakuun. Hiilihapokkuus kuplii kielenkin päällä vielä. Ohut suuntuntuma, lievää peltisyyttä.

Oluttyylinä ei varsin omaa makua, on jokinmoinen väliinputoaja kiehtovuudessaan. Valinta megapaahdetuissa kallistuu käytännössä aina stoutien ja portterien eduksi. Vaikkapa black pilskin lähtökohdiltaan vetoaa enemmän. Jokunen pinna lisää voltteja auttaisi tässä luultavasti. Kokonaisuudessaan tasavahva ja yllätyksetön tyylilajissaan. Tietysti jos vaaleaan bulkkilageriin vertaa, voi oikeutetusti sanoa paljon luonteikkaammaksi.

 

KOTIOLUTHARRASTAJAN ARVIO: En panis (mustan lagerin ostan yksin kappalein jos sattuu vaihtelun vuoksi sitä tekemään mieli)

 

JK: Kolmannes oluesta unohtui tuoppiin hyväksi toviksi lämpenemään, arviolta huoneenlämpöiseksi asti ja hiilihapotkin ehtivät karkuun. Tuoksumaailma avautui pelkistyneen neutraalista liuotinmaisen paahteiseksi (ei hyvä) ja vastaasti maku kääntyi suorastaan vastenmieliseksi.

WP_20160408_007

WP_20160408_012

9.4.2016 / JaniVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top