Olutlaskurit

calc-icon-turq

Yksikkömuunnokset ja raaka-aineiden korvaavuudet valmistelussa

Sivulle on koottu olutlaskureita kotioluen valmistuksen avuksi. Monien kaavojen kohdalla on annettu oletuslukuarvot, joita voi vapaasti muuttaa. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Maltaan väri (malt color), oL-EBC


Sivun alkuun

Oluen väri (beer color), SRM-EBC


Sivun alkuun

Katkero (bitterness), IBU-EBU


Sivun alkuun

Humalan korvaaminen toisella lajikkeella (hop substitution)

Sivun alkuun

Alkoholipitoisuus (alcohol content), ABW-ABV


Sivun alkuun

Ominaispaino (specific gravity) ennen käymistä, oP-OG, ja vastaava ABV-approksimaatio


Sivun alkuun

Paino (weight), oz-g, lbs-kg


Sivun alkuun

Tilavuus (volume), gal-l, bl-l


Sivun alkuun

Lämpötila (temperature), oF-oC


Sivun alkuun

calc-icon-turqValmistuksen aikaiset laskurit

Ominaispainomittauksen lämpötilakorjaus (specific gravity correction), OG/FG


Sivun alkuun

Oluen väri (beer color), EBC


Sivun alkuun

Katkero (bitterness), IBU


Sivun alkuun

calc-icon-turqAstiointipäivä

Astialaskuri (container counter)


Sivun alkuun

Alkoholisisältö (alcohol by volume), ABV


Sivun alkuun

Panimon tehokkuus (brewhouse efficiency)


Sivun alkuun

Käymisen tehokkuus (attenuation)


Sivun alkuun

Jälkisokeroinnin määrä (priming sugar)


Sivun alkuun

Kegin pakkokarbonointi (keg carbonation)


Sivun alkuun

calc-icon-turq

Muut laskurit

Kotipanimohankintojen kuolettaminen (break-even for homebrewing investments)


Sivun alkuun

Oluen energiasisältö (energy content)


Sivun alkuun

calc-icon-turq

Disclaimer

Laskureiden käyttö tapahtuu omalla vastuulla. Mitään takuita laskennoissa käytettyjen oletusten, kaavojen soveltamisen, tulosten tarkkuuden tai oikeellisuuden suhteen ei anneta. 

Sivun alkuun

Scroll to top