Yksikkömuunnokset ja raaka-aineiden korvaavuudet valmistelussa
Sivulle on koottu olutlaskureita kotioluen valmistuksen avuksi. Monien kaavojen kohdalla on annettu oletuslukuarvot, joita voi vapaasti muuttaa. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.
Maltaan väri (malt color), oL-EBC
Sivun alkuun
Oluen väri (beer color), SRM-EBC
Sivun alkuun
Katkero (bitterness), IBU-EBU
Sivun alkuun
Humalan korvaaminen toisella lajikkeella (hop substitution)
Alkoholipitoisuus (alcohol content), ABW-ABV
Sivun alkuun
Ominaispaino (specific gravity) ennen käymistä, oP-OG, ja vastaava ABV-approksimaatio
Sivun alkuun
Paino (weight), oz-g, lbs-kg
Sivun alkuun
Tilavuus (volume), gal-l, bl-l
Sivun alkuun
Lämpötila (temperature), oF-oC
Sivun alkuun
Valmistuksen aikaiset laskurit
Ominaispainomittauksen lämpötilakorjaus (specific gravity correction), OG/FG
Sivun alkuun
Oluen väri (beer color), EBC
Sivun alkuun
Katkero (bitterness), IBU
Sivun alkuun
Astiointipäivä
Astialaskuri (container counter)
Sivun alkuun
Alkoholisisältö (alcohol by volume), ABV
Sivun alkuun
Panimon tehokkuus (brewhouse efficiency)
Sivun alkuun
Käymisen tehokkuus (attenuation)
Sivun alkuun
Jälkisokeroinnin määrä (priming sugar)
Sivun alkuun
Kegin pakkokarbonointi (keg carbonation)
Sivun alkuun
Muut laskurit
Kotipanimohankintojen kuolettaminen (break-even for homebrewing investments)
Sivun alkuun
Oluen energiasisältö (energy content)
Sivun alkuun
Disclaimer
Laskureiden käyttö tapahtuu omalla vastuulla. Mitään takuita laskennoissa käytettyjen oletusten, kaavojen soveltamisen, tulosten tarkkuuden tai oikeellisuuden suhteen ei anneta.