Blogi

Amazing weekend starter: French cider and food pairing on porch

Chef at your service That’s already quite amazing to have someone prepare a private full menu dinner. And then, on previous Friday all that was raised to a power when the dude in the picture took this task. He worked earlier as a chef in a French Michelin star place, nowadays working in own restaurant… Lue lisää »

Brew Toon Smokin’ Barrel (6,1%)

Smokin’ Barrel Stout lähettää terveisiä manner-Skotlannin itäisimmästä äärestä, Peterheadista. Tähän olueen oli suuret odotukset, koska olin sitä päässyt panimolla maistamaan ja siitä vaikuttunut. Yksi pullo kantautui Suomeen asti ja alunpitäen olin aikeissa sitä jemmata pitempäänkin. Suhteellisen matalan ABV:n takia se tuli kuitenkin korkattua vain kuukausi ostosta. Pitikö se kutinsa ylettömän kiinnostavana? Tuoksu vaikuttaa mukavan tammilastuiselta, viskimäiseltä,… Lue lisää »

Kylässä Brewdogilla, osa 4/4: Beatnik Brew Collective ja ajatuksia matkan annista

Day 4 Aamutoimia Aamukävely suuntautui equity punk kollegan, Pasin, kanssa JK Fine Foodsiin, joka oli ennakkoon mainittu yhtenä alueen pullokauppana. Kuten nimestä arvaa, se ei kuitenkaan ole puhtaasti olutkauppa. Näillä oli pari tuplakylmäkaapillista ihan kelpo crafteja. Alueella olisi ollut myös Noble Hops olutmyymälä, mutta eipä ollut aamutuimaan auki se. JK Fine Foodsista ostoskoriin otin 7… Lue lisää »

Kylässä Brewdogilla, osa 3/4: Referral 40 Day panimolla

Day 3 Päivän alku Aamulla tilausbussi starttaili hotellin ulkopuolella palkintomatkan väkeä odotellen. Matkaa panimolle Elloniin olisi noin 25 kilometriä. Porukkaa löytyi likimain täysi lastillinen. Valtaosa oli Brittein saarilta, mutta myös Pohjois-Amerikasta kymmenkunta ja muualta Euroopasta ainakin sen verran. Ei ihan sellaista nuorta punkkaria kuin olisi voinut ollakin. Seassa oli toki klassista bändipaitaa, mutta nekin keski-ikää… Lue lisää »

Kylässä Brewdogilla, osa 2/4: Yllätysmatka Inverurieen ja Peterheadiin

Day 2 Takana hyvin nukuttu yö, edessä aurinkoa kirkkaalta taivaalta ja 17 astetta lämpöä. Loistavaa. Kaartelua Aberdeenin keskustassa Jylhyyden ohella city tuntui aluksi hiukka ehkä ahdistavaltakin, mutta kun pääsi kävelemään ympäriinsä auringon valossa, se avautui yksinomaan upeana, vangitsevana. En ole tällaista nähnyt missään. Nopeasti kaupunkikokemuskin arkistuu, mutta ensikertalaiselle tämä oli vaikuttava. Pääkatu Union Streetia molempiin… Lue lisää »

Kylässä Brewdogilla, osa 1/4: Stämpwänkkäyksen alkeet

Miten tähän on tultu Kävi lykästys edellisen Brewdogin EFP V (Equity For Punks) joukkorahoituskampanjan seurauksena. Siihen liittyneessä uusien osakkeenomistajien rekrykampanjassa pikkupalkintojen (lue: craft bisseä) lisäksi saamapuolelle kuului kahden päivän matka lentoineen ja majoituksineen Brewdogin pääkallopaikalle Elloniin. Eka Brewdogin puolesta ohjelmoitu päivä olisi sisältävä panimolla pyörimistä Referral 40 Day rekryteeman mukaisesti ja toisena olisi osallistuminen Beatnik-festareille… Lue lisää »

Kuuden vuoden ikäinen belgitripel-kotiolut: Ikääntymistestin osa 4

Olin kuvitellut, että tätä erää olisi ollut vain yksi pullo jäljellä. Ilahtumisen paikka havaita, että olikin vielä kaksi. Niistä toinen maistellaan tässä. Tyylinä 9-prosenttinen tumma belgitripel ja säilytyspaikkana jääkaappi. Korkkaus ja alkutuijotus Hyvin maltillinen, elegantisti nouseva vaahtotuppo. Sama tilanne oli jo kolmen vuoden kohdalla. Vaahdon luonne ei edelleenkään ole kääntynyt gushingiksi, mitä silloin tuli aprikoitua.… Lue lisää »

Brewdog Dog H – ei kevyttä kamaa tämäkään

Jättiläissarjan stout Brewdog puskee aakkosissa eteenpäin junan varmuudella. Tässä jyskyttää 12. toimintavuoden juhlastout. Junan järeyttä on myös volteissa, joita imperial stoutille on saatu 16,8%. Olut on pakattu pahviboksiin, mikä joo nostaa odotusarvoa erikoislaatuisuudesta. Itse asiassa tämä on vasta toinen Dog-sarjan pommittaja jonka olen päässyt korkkaamaan. Se edellinen, kymmenvuotisbilettelyjen chilijyrä Dog F oli oma tarinansa. Mustan… Lue lisää »

Oluen pH ja hapanoluet – Juotko useinkin väkeviä happoliuoksia?

  Oluiden ja muiden happamuudesta Tässä tulee toinen osa postaussarjasta, jossa tutkitaan oluen ja muidenkin elintarvikkeiden happamuutta. Oluen pH on merkityksellinen juoman valmistuksessa, mitä postaussarjan edellisessä osassa käytiin läpi. Tuosta jutusta voi kerrata silloin löytyneet pH-viitearvot valmiille oluille: Useimmat lagerit päätyvät pH-arvoon 4,2-4,6, vastaavasti alet 3,8-4,2 ja hapanoluet 3,0 tuntumaan. Ohramallasoluille on raportoitu tyypillisen miellyttävän vaihteluvälin olevan 4,1-4,5, vehnäoluille… Lue lisää »

Sakiškių Alus Imperial Kvass (5,1%)

Nonnih, mikäs se tämä on? Ei mikään peruskvassi, mutta lähtökohtaisesti jotakin liettualaista ruismaltaasta pantua. Öl Utin kaapista bongattu. Sen verran erikoinen, että pakko testata. Imperial Kvass, aika ennakkoluulottomasti nimetty. Alkoholia (5,1% ) toki reippaasti enemmän kuin kotikaljassa tai kvassissa yleensä. Ellei kvassi ollut kaikille tuttu juttu niin kerrataan wikipediaa lainaten: Kvassi on perinteinen venäläinen, läheisesti kotikaljaa muistuttava… Lue lisää »

Scroll to top