Blogi

Wasted – Olutta ylijäämäleivästä

Tiesitkö, että suomalaisessa elintarvikeketjussa haaskataan syömäkelpoista ruokaa vuosittain jopa 460 miljoonaa kiloa. Leipä on suurin yksittäinen hävikkituote. Sitä jää tällä hetkellä hävikkiin niin paljon, etteivät edes ruoka-aputoimijat tai hevostallit pysty ottamaan kaikkea vastaan.

Suomen ensimmäisen hävikkiruokaravintolan viime vuonna Helsingin Lapinlahteen perustanut From Waste to Taste -hanke heitti haasteen Brewniverselle ja vuonna 2016 teimme muutaman koe-erän. Lue täältä lisää

Nyt lisäämme kierroksia! Käy tutustumassa joukkorahoituskampanjaan.

Muista palata tänne Brewniversen sivuille ja seuraa miten prototyypit kehittyvät juotavaksi olueksi.

Cheers!

 



2 kommenttia

  1. Lauri sanoo:

    Hei,

    Nerokas idea alkaa valmistaa hävikkiolutta. Miten sait idean tähän?

    Terveisin
    Oluen ystävä

  2. Juha Sinisalo sanoo:

    Kiitos kannustuksesta!
    Teemme testikeittoja ja reseptisuunnittelua Lapinlahden (entisessä) sairaalassa, jossa naapurina toimii hävikkiruokaravintola Loop. Heidän kanssaan yhdessä tutkittiin mistä syntyy eniten hävikkiä Suomessa. Päätettiin lähteä ratkomaan tätä haastetta ja Brewniversessä haluamme tietysti keskittyä olen tekemiseen!
    Tämä on ollut hauska hanke ja loppua ei näy..!
    JuhaS.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top