Blogi

Thornbridge Mango Halcyon

Imperial Mango IPA 7,4%

Panimon Halcyon Imperial IPA on tässä väännetty mangoformiin. Hieno idea. Ja toteutus, kuten pian huomataan. Maltaissa löytyy ohraa sekä vehnää. Humalina ovat Galaxy, Ella, Chinook, Nelson Sauvin ja Bramling Cross.

Olemus

Näkö on kutsuva ilmikeltainen, paksuntiheä mehulook. Alla oleva kuva ei ihan anna oikeutta värin syvyydelle. Täysin läpinäkymätön samea. Mangot on tässä oikeaa hedelmää, mikä saattaa olla osallisena näkyvään oluessa leijuvaan pikkumujuun. Melko nopeaan laskeva iso vaahto.

Tuoksu trooppismangoisa ja runsas. Trendikästä hedelmähappamuutta. Ei mangoisin ikinä mut mitä välii. Ennemminkin tämä on tyylikkäästi mangoisa. Samalla se päästää humala-arsenaalin öljyjä ja/tai hartseja esiin, jotka puhtaassa hedelmädominanssissa olisivat piilossa.

Tuoksu ennakoi makufiiliksiä ja maku jatkuukin suoraan tuoksusta. Trooppisista jytkyistä tämä on hyvin tasapainoinen humalan ja hedelmän suhteen. Happamuus liittyy tasapainoisten makuelementtien joukkoon. Mallas puolestaan on vetäytynyt statistin asemaan. Jälkimaussa nousee humala vielä selvemmin mangon rinnalle.

Kotiolutharrastajan arvio

Sen tiesi jo tuoksusta: Panisin! Tätä tulee ostettua uudelleen. Thornbridge alkaa omassa mielessä viimeistään nyt asettua huippulaadun luottopanimoihin. Soo nice!

Thornbridge Mango HalcyonVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top