Blogi

Ristiriitojen makuodotukset

Raportti ”Ristiriitojen makuodotukset” -testistä: Huoneenlämmössä (!) vuoden verran ikäännytetty mieto (2,7%), mutta raskaasti humaloitu IPA, yhdistetynä rasvaiseen toffee-vaniljacremamunkkiin. Ehh..

Alkujaan voimakkaasti Centennialilla katkerohumaloitu IPA nimettiin silloin Assariksi. Säilytysolosuhteiden vuoksi laadun odottaisi nyt alentuneen. Humalointi on pitkälle hävinnyt ja maku on muutenkin muuttunut erikoiseksi, pölyiseksi, aromi hieman rypsiöljynrasvaiseksi. Silti nautittavissa oleva olut, varsinkin uteliaisuuden motiivilla. Kaasua on muodostunut tuoretta olutta enemmän, ei kuitenkaan niin paljon että olut olisi avattaessa kuohunut yli. Visuaalisesti kunnossa, kirkastunutkin. Vuoden pituinen huoneenlämpösäilytys on joissain muissa oluissa johtanut täysin juomakelvottomaan tapaukseen, nyt ei, mutta on kuitenkin kaukana tuoreena olleesta olemuksestaan. Silloinhan olut toisaalta jäi monelta ei-hop-headilta juomatta raskaan humaloinnin vuoksi. Omituinen kyllä, mutta silti kokonaisuutena edelleen pärjää monille massamarkkinoiden saman alkoholipitoisuuden oluille.

Varsinaisessa makutestissä lähdettiin hakemaan ristiriitoja. Ruokapuolella mukana on Arnoldsin rasvainen, makea toffeemunkki vaniljacrema-sisältöineen. Maistaesssa otetaan ensin sippaus olutta lasista ja sitten haukkaus munkkia.. ja taas sippaus olutta.

Yllättäen kumpikaan ei isosti pilannut toisensa makua, edes vaniljacreman kanssa, mutta yhdistelmästä on vaikea löytää lisäarvoakaan. Edellä ensin sanottu pätee ainakin, kun kokeiluun on lähdetty avoimin mielin.. Yhteenvetona: Olkoot mieluiten perturboitu IPA-kummajainen IPAna ja tuore munkki tuoreena munkkina. Koko testi menee friikkikategoriaan kuten pitikin.

16.1.2015 / JaniVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top