Blogi

Psykoanalyysejä oluella: Pitsitesti, tavallinen vaahtotesti, 3D-vaahtokukkatesti ja turmeltuneen olutpullon testi

Klassisesta mustetahratestistä saa helposti kehiteltyä hauskempia versioita. Äskettäisistä maisteloista useampikin tuotti olueen added-value hupia mieltä nostattavien hahmontunnistusten muodossa. Niin että millaisia sähköpotentiaaleja siellä mielen kuorella mönkii, harmaiden aivosolujen massassa heilahtelee, pohjamudissa muhii ja sielusta sikiää.

Olutpitsi Brewdog Punk IPAlla

Tältä näytti ensimmäinen kunnolla kesäinen päivä 2017 pitsin läpi.

Brewdog Punk IPA

Mitäs tosta löytyy? Iso paha susi, Kössi Kenguru, keppiä käyttävä mummeli, sähkökitara ja/tai Steve Vain tai vastaavan kitarasoolo, Borneo, tippukiviluolan katto, sulava jääpuikko, murtuva aalto, pikkulinnun pää, Intian niemimaa, räntäsade, saalista saamaisillaan oleva kalasääski. Ynnä muuta sellaista.

Tavallinen vaahtotesti Founders KBS pintavaahdolla

KBS tuotti pintaansa vekkuleita kuplakuvioita. Luonnollinen seuraus niistä on olutvaahtotesti.

Founders KBS imperial stout Founders KBS imperial stout

Ekasta kuvasta löytyy ainakin pöllö, alienkenguru (jolla babyalieni rintapussissaan), tongit ja X-kromosomi. Muutaman sekunnin päästä ja toisesta kuvasta pomppaa suojelumies kaasunaamareineen, hullujen päivien haamu, hiippa, Pekka Puupään hattu, pahasti deformoitunut pacmac, sylilapsi, hattivatti, tuttisuu, muurahaiskarhu, otavan tähtikuvio ja muuta hauskaa jota ei välittömien seksismisyytösten pelossa jaksa nimetä. Ja niin edelleen.

Tavallinen vaahtotesti Brewdogin Jet Black Heartilla

Brewdog Jet Black Heart

Vaahtomaisema näyttää ilmiselvän kraaterin, hiekka-aavikkoa, Disneyn Genie-hahmon, Hajuherneen Kippari-Kallesta, jäniksen korvat kiven takaa, rusetin, bikinien yläosan, mulkosilmäinen otus on tässäkin eli vaikka kärpänen, arpakuution silmälukuja, keilapallo, harppuunalla kalastava sukeltaja tai pistoolimiehen käsivarsi, pätkä EKG-käyrää, pomppivan pallon trajektori, lokki, pala McDonaldsin kultaisia kaaria, S-kirjain, kyljelleen kaatunut lumiukko, planeetta kuukiertolaisineen, 2-atominen molekyyli kuten vaikka häkä, muodikkaat aurinkolasit, kondomi ja ritsa. Ja muuta.

3D-vaahtokukkatesti Austmann Tre Gamle Damer belgian alella

Ero tavalliseen vaahtotestiin siinä, että vaahtovuoren täytyy nousta lasin reunojen yli. Kuvakulma voisi olla muukin kuin suoraan ylhäältä. Tästä tapauksesta löytyy yksisilmäinen ristiturpa suoraan edestä, 3D-ristiturpa etuvasemmalta katsottuna, kalan pääkallo, kaksi kissan naamaa, sulka, sienipilvi, vesipatsas, meduusa ja kirkonkello. Ainakin.

Tre Gamle Damer belgian ale

Tre Gamle Damer belgian ale

Tre Gamle Damerista edellistä kuvaa hieman myöhemmin otettu sivuprofiili. Tässä vaiheessa ei ole enää niinkään inspiroivia hahmoja näkyvissä. Nätti kukka kuitenkin.

Turmeltuneen olutpullon testi omalla pale alella

Olutta pakataan joskus myös muovipulloihin. Tuli mieleen kierrättää yksi sellainen itse tehdyn pale alen säilöntään, alunperin siinä oli ollut Iron Maiden Trooperia.

Kierrätyskäyttö meinaa myös, että pullo pitää steriloida. Niinpä sen sisäpuolta höyrytettiin pikaisen hetken ajan höyrypesurilla. Melkein arvasi etukäteen miten siinä käy, ja näin kävi:

Brewniverse IPA Brewniverse IPA

Kotitekoista alea uniikissa design-pakkauksessa: Saatiin Pisan kalteva pullo.

Brewniverse IPA

Sama pullo heijastaa valoa kuin liplattava veden pinta. 

Brewniverse IPA

A clone trooper is comin’ right for us! Eikun eikös tuo sittenkin ole Oscar-patsas. 

Brewniverse IPA

Nenä vinoon lyöty musta nyrkkeilijä, sekunnin murto-osa osuman jälkeen ennen selälleen rojahtamista.

Brewniverse IPA

Tsiisus Khristus orjantappurat otsallaan.

Päätelmiä tulevaisuuteen

Ei tarvitse toista kertaa luulla kierrättävänsä muovipulloa omalle oluelle. Deformaatio oli nopea ja ja väistämätön. Muutama sekunti lisää höyryä niin turmeltuneisuus olisi ollut tuhoisaa ja sitä kautta vielä hauskempaa. Tämänasteiset vääristymät eivät vielä estäneet oluen säilytystä, kruunukorkkikin pysyi tiukasti aloillaan.

Ensimmäisenä kelvollisena käyttötarkoituksena tulevaisuuden varalle: Jos haluaa turhaa ja laadukasta viihdykettä, toimii.

Toisekseen odotan sitä päivää, kun joku törmää edes johonkin näistä työpaikkahaastattelussa. Ainakin jos rekryisin porukkaa mihinkään olutpositioon niin käyttäisin.

Kolmannen käyttökohteen näille ja vastaaville kuville löytää konenäkö-, neuroverkko- ja muista tekoälymenetelmien sovelluksista ja tutkimuksista. Jos vaikka edes laskisi kuplakokojakaumat. Tai tekiskös joku opinnäytteen siitä mitä kuvista tietokoneohjelman mielestä löytyy.

Neljänneksi, opinnäytteeksi tai teoriaksi persoonallisuusanalyyseissä psykologian alalla nämä menevät aivan itsestäänselvästi.

Viides vaihtoehto on rakentaa kuvioiden tunnistelun varaan konsepti TV:n viihdeohjelmalle. Mahdollisuudet siinä genressä ovat rajattomat. Kilpailuja, humoristipanelisteja, realityä jnejne.

Kuudentena, taidetta ja grafiikkaa näistä syntyy lähes automaattisesti. Kehyksiin ja seinälle tai tapetiksi baariin.

Brewniverse IPA

Silkkaa taidetta.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top