Blogi

Põhjala Topeltnelson

Maistelussa virolaisen Põhjala-panimon Topeltnelson. Pullo tuli ostettua taannoisella käynnillä Tallinnan Uba ja Humal olutmyymälässä.

Tässä 8,2% vahvuisessa double IPA oluessa single-hop humalana on uusseelantilainen Nelson Sauvin. Visuaalisesti samea, mutta todella pirteä ja samalla omintakeinen humalointi. Katkeroiltaan ei mikään överi, hienoudet on aromi- ja flavor-humaloinnissa. Single hopeissa on aina se hyvä, että voi oppia tunnistamaan kyseisen humalan luonteen. Tässä tapauksessa sitä omintakeisuutta voisi assosioida vaikka sitruksella yhdistyneenä raskaan tummanpuhuvaan jylhään pihkaisuuteen. ”Oppikirjan” mukaan maussa olisi karviaista ja greippiä. Greipistä on helppo olla tasan samaa mieltä ja voihan se toisaalta olla, että uusseelantilaiset karviaiset maistuu tältä. 

Sen verran erikoinen humala, että edes kaikki IPA-äijät ei tästä täysin innostu, aiheesta kun äskettäin juuri oli puhetta. Näin kotioluen tekijälle Nelson Sauvin osoittautui kiinnostavaksi, jos vaikka jossain kohtaa vastaavaan single hop-hommaan ryhtyisi. Hienoa, että suomalaisistakin myymälöistä näyttää lajiketta löytyvän.

    

3.5.2015 / JaniVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top