Blogi

Omena kättelee mallasta – Sour Apple Weizen (6,2%)

Rousal Sour Apple WeizenRousal Sour Apple Weizen
Rousal Bryggeri tarjoilee mielenkiintoisen kolminaisuuden – vehnää, happamuutta ja omenaa. Raaka-aineissa löytyy toki myös ohraa ja ne muut tavalliset.

Rousalin perinteinen pullea pullotyyli sattuu mainiosti sopusointuun kaarevan omenaprofiilin kanssa. Oluttyyliin nähden piirun yllättää isohkonpuoleinen 0,5L pullokoko.

Kutsuva tiheäkuplainen vaahto, tasainen vaahtopinta. Pitsiä tämä ei jätä. Varsin kirkas oranssinen runko. Todella hedelmäinen raikas tuoksu.

On hapanta suussa kuten nimi lupaa. pH (@25C) antaa tosin ”vain” 3,5 yksikköä eli jää hapanoluet-vertailuryhmänsä ylärajalle. pH-arvon puolesta on oikeastaan aivan erityisen sopiva vedenjakajaksi hapanoluiden ja muiden välillä.

Suuaistimus tunnelmoi happamuutta lukuarvoaan enemmän. Hiilihapokasta on tosin myöskin, ehkäpä näiden kombo samassa oluessa myötävaikuttaa happamuuden aistimukseen?

Omena on spesiaali hedelmä oluiden yhteydessä ja juuri se lisää kovasti kiinnostusta tähän. Hedelmäisyys hyökkää heti suuhun, dominoivasti happaman hedelmäinen. Tulee olo, että tätä ei kannata jättää lämpenemään turhan pitkäksi aikaa. Makukaaren loppuneljänneksellä punkee esiin alkumaun intoa tasaavaa vehreyttä ja makean vihanneksen taipumusta, jälkimaku päätyy samoihin tunnelmiin.

Kaikkiaan kiintoisa mallas-hedelmäsekoitusolut. Juuri omenan ja maltaan vuoropuhelu on tässä ominaista. Ehkäpä juuri siitä syystä tämä ei ole lainkaan niin siiderinen kuin olisi saattanut etukäteen arvailla. Erikoinen erikoisuus, oikein sopiva tämmöisen isommankin annoksen makusteluun.

Rousal Sour Apple Weizen Rousal Sour Apple WeizenVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top