Maltaat, humalat, vettä ja hiivaa. Niistä on olut tehty. Olueen voi lisätä paljon muutakin, mutta näistä perusraaka-aineista se syntyy.
Miten ihmeessä panimomestari saa samoista raaka-aineista niin erilaisia herkkuja?
Liikkeelle voi lähteä esimerkiksi yleissivistävällä kurssilla, joka sisältää valikoitujen oluttyylien maisteluita. Tarkoituksena on tarjota kipinää laajaan oluiden maailmaan tutustumiseen, ehkä jopa oluentekoharrastuksen aloittamiseen. Oluiden maailma on paljon enemmän ja siellä on tarjolla paljon maultaan monipuolisempia vaihtoehtoja kuin myyntitilastojen kärjessä keikkuvat valtavirran oluet.
Seuraava askel oluen saralla voi olla oluen paneminen itse, joko erilaisia uutteita käyttäen tai aidoista maltaista. Näihin teemoihin ja esimerkiksi erilaisiin resepteihin perehdytään syventävillä kursseilla. Pidemmillä opetusjaksoilla koko oluentekoprosessi käydään läpi käytännössä. Nämäkään vaiheet eivät vaadi sen kummempia esitietovaatimuksia.
Valitse valmis kurssipaketti tai kysy räätälöintiä. Esimerkkejä räätälöitävistä kurssisisällöistä alla.
Tule mukaan oppimaan!
Esimerkkejä räätälöitävistä kursseista
- Oluen laaja kirjo – johdatus oluen maailmaan
- Kotioluen teon perusteet
Perustieto aloittamiseen, tutustuminen laitteistoon ja raaka-aineisiin - Syventävä kurssi kotioluen valmistuksesta ja käytännöistä
Oluenpanon perusteet tunteville tai olutta jo tehneille - Käytännön kurssi kotioluen panemisesta
- Opastettu kierros Helsingin panimoravintoloissa
- Oluen sivumaut maistelukurssi: Oluen 10 keskeistä ominais- ja sivumakua
- Olut ja oluen teko harrastuksena
Kolme opetuskertaa, mukaan lukien eri oluttyylien maistelut
Oluen valmistus
”Brewing is both art and science”. -Gordon Strong-