Blogi

Olutklubbailua: Vuorossa To Øl ja tammikuun tarjonta

Sisällys

To Ølin klubivaihtoehdot

Jatketaan bisseklubitestejä To Ølin tammikuun paketilla.

Gold -klubin kuukausijäsenyyteen kuuluu 10 uutta olutjulkaisua, -klassikkoa, collaboa tai vieraspanimon olutta. Paketin mukana tulee oluista kertova lehtinen ja lasinalusia. Jäsenetuina mainitaan myös erikoistarjoukset ja uutuuksien saatavuus ennen olutrahvasta. Jollain tapaa valikoituna mukaan voi tulla myös muita tuotteita. Omaan pakettiin näytti päässeen To Øl tennissukat. Oh well, bring it on!

To Øl Gold Club

Oheistuotteita kuuluu ainakin toisinaan pakettiin.

Perushinta on 475 DKK/kk (63,50€/kk) sisältäen ilmaisen kuljetuksen EUn alueella. Silver -klubin jäsenyys pitää sisällään samat edut muuten, mutta oluita on 6 kappaletta ja hinta 250 DKK/kk (33,50€/kk).

Ainakin joulun maissa tarjolla oli lisäksi In Da Beer Club tarjous -50% hintaan ja sekin ilman postikuluja. Näin käytännössä maksoin Gold klubin tammikuun erästä 31,75€/kk eli noin 3,2€ per olut. Oikein edullista, johan se nyt houkutti kokeilemaan!

Nettikauppa ei ole niin nykyaikainen kuin monella muulla ja nettisaitti sisäänkirjautumisen jälkeen on jopa aneeminen. Esimerkiksi kaikki linkit eivät toimineet enkä Safarilla löytänyt mistä oikeaoppisesti kirjaudutaan ulos palvelusta. Nämä sivuseikat ei kuitenkaan muodostuneet ongelmaksi varsinaisen oluen tilaamisen suhteen, mikä kaikkine järjestelyineen toimi moitteetta.

Ihan kuten Mikkellerillä, näilläkin kuukausitilauksen voi lopettaa koska vaan joten kokeilukynnys ei senkään takia noussut. Jonkin aikaa epäselvyyttä oli tosin siitä, koskisiko In Da Beer Club alennus vain ekan kuukauden settiä. Vastaus on myönteinen ja selvyys tähän itse asiassa löytyi vahingossa BrewDogin foorumeilta. Tieto sai lopulta vahvistuksen omalta To Øl käyttäjätililtä, mistä jäsenyyden peruutus myös onnistui vaivattomasti.

To Øl Beer Club

Kuukauden oluet esiteltiin kuvien ja tekstien kanssa.

Panimouutisia

Ennen näitä maisteluita olin ollut käsityksessä, että To Øl olisi kiertolaispanimo. Kai se olikin, mutta nyt ovat laittamassa pystyyn myös oman panimon. Tanskalaisessa Svinningen pikkukaupungissa löytyy jo paikka sille, To Øl City. Oman panimon suunnitelmat mahdollistavat To Ølille myös tynnyrikypystysohjelman, villihiivaoluiden ja väkevien valmistuksen.

To Ølin pääpanija Tim Timbach kertoo: ”We have this massive flexibility here, and a lot of special equipment that allows us to do the most awesome beers, probably in all of Scandinavia, with the highest quality. But we also have this massive cold-storage for all packaged goods, and as far as I know, we’re the first in Denmark to do this – to start the cold chain to the customer. This is normal in the States, and it’s getting big in the UK as well, but in continental Europe or Scandinavia, no one is really doing it. Cold storage means fresher beer, and that means tastier beer.

To Øl City pyrkii kuitenkin olemaan jotain paljon enemmän kuin panimo. Tavoitteena on luoda craft beverage hub, jonne kutsutaan myös muita kuin oluen panijoita. Näiden joukossa ovat ainakin Laesk Kombucha firman nimi tarkoittaen janonsammutusta, Æblerov siiderinvalmistaja, sekä Brus panimo ja ravintola ajatuksenaan valmistaa myös limonadia. Brusin keittiöpäällikkö Christian Gadient unelmoi To Øl Citystä muodostuvan ”Mecca of beers and spirits”.

Tuubikanavaltaan voi seurata asioiden edistymistä To Øl Cityssä. Itse asiassa, reilut vuosi sitten alkanut rakentaminen on nyt helmikuun puolivälissä niin pitkällä, että paikalla on viisi panimoa ja viimeisin video on nimetty osapuilleen ”Mission Accomplished”.

Kartta lataantuu, odota...

 

Maistot tammikuun Gold-klubista

To Øl Garden of Sweden 6,4%

To Øl Garden of Sweden 6,4%

Hyvä vaahtoavaisuus, muodostaa herkästi ja runsaasti pitsiä. Punaisuus yllättää jostain syystä. Ehkä siksi kun tässä(kin) tapauksessa To Ølin pakkausgrafiikat ei paljasta yleissilmäyksellä eikä oikein muutenkaan minkä tyylistä olutta tuleman pitää.

Miedohkon hapanmarjaista mehumaista pienellä tummantunkkaisuudella, ei  kipristele suuta, virkeä tuoksu. Tässä listataan olevan mustikkaa ja vadelmaa, mutta enemmän lykkää karpaloista mielikuvaa. Tölkin puhumia ipa-ominaisuuksia ei juomasta löydä.

Marjainen ale kyllä. Ihan kiva. Pantu De Proefilla Belgiassa.

Ology Brewing / Nortnern Monk 7%

Ology Brewing x Northern Monk 7%

Ensiksi erikoista tässä on etiketti, joka uudelleenkiinnittyvänä tarrana aukeaa pitkäksi lakanaksi. Siinä on paljon tilaa kuville ja tarinoille. Niitä molemmin puolin lakanaa onkin, plus tavanomainen etiketti täynnä juttuja sen alla.

Olut on vaalean punaruskea ja kaunisvaahtoinen, vaikka ulkomuoto kokonaisuudessaan onkin valheellisen vaisu hailakan värisävyn takia.

Oluessa on hyvin vadelmainen ja vaniljainen tuoksu. Passionia ja guavaa on seassa, mutta niitä en osaa eritellä tuoksussa. Kirpeää.

Maku on tuoksua moniulotteisempi hedelmäisyydessään. Tosi jännittävä. Hedelmäpirtelömäinen ilman jätskiä. Vahva vanilja saa kaipaamaan jäätelökuppia rinnalle.

Hyvinkin uudentyyppinen omaan olutkokemuspiiriin, kiinnostava ja kiehtova. Nostaa heti koko To Ølin paketin innostavuutta. Olutsekahedelmämehupirtelö. Sellainen se on vaikkei ulkonäöstään arvaisi. Viiskauttaviis.

Ology Brewing / Northern Monk 7%

Omnipollo x Dugges Cleo Lobster Roll IPA 7,2%Omnipollo x Dugges Cleo Lobster Roll IPA 7,2%Omnipollo x Dugges Cleo Lobster Roll IPA 7,2%

Tyyppitapaus neipasta, sellaista reipasta.

Raikas, samea, peruspramea.

Greippisitruunainen, hedelmälihamainen.

Tuoksussa ja maussa kiinteä yhteys vallitsee ja villitsee.

Tästä jää iloinen mieli.

Omnipollo x Dugges Cleo Lobster Roll IPA 7,2%

To Øl Gose To Hollywood 3,8%

Gosen suolaisuus piiloutuu sitruunan taakse. Tosi ohkainen runko. Maussa ote on kuin vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Panossa on käytetty appelsiinia, mikä maistaessa ei ole ollenkaan selvää, maku on niin sitruunainen.

Ei kovin puhuttele tämä tapaus, mutta melko vähäisen alkoholisisältönsä vuoksi tällekin paikkansa oluiden joukossa löytyy. Ehkei kuitenkaan sellainen olut, jonka toivoisi spesiaaliodotuksiin viritetyssä kuukausipaketissa saavansa. Tämäkin on pantu De Proefilla.

Alkaa tuntua vähän hankalilta nämä To Ølin pelkistetyt abstraktit grafiikat. Jopa oluen nimeä sai huolella etsiä pakkauksesta. Oluet eivät oikein tahdo siinä mielessä löytää persoonaansa ja sitä kautta muistettavuutta.

4. To Øl Gose To Hollywood 3,8%

Kuukauden oluet esittelevä lehtinen oli saanut kanteensa Gose To Hollywoodin.

To Øl Gose To Hollywood 3,8%

To Øl Garden Of Eden 6,4%To Øl Garden Of Eden 6,4%

Edellä oli jo Garden Of Sweden, nyt nimi kääntyy muotoon Garden Of Eden. Kivan aromaattinen hedelmäpommi, jossa vaihteeksi humalan kulma erottuu kunnolla flavoriin.

Raaka-aineissa vähän tuhlailevaiseenkin sävyyn aprikoosia, papaijaa, passionhedelmää ja mangoa.

Nimensä mukaista meininkiä. Varsin jees tähän olutpakettiin.

 

To Øl Garden Of Eden 6,4%

To Øl Hibernate American Wheat AleTo Øl Hibernate American Wheat Ale 6%

Kepeä vehnäinen ja rivakasti flavor-humaloitu ale. Sillee jees, muttei kovin mieleenpainuva. Aika samantyyppisillä fiiliksillä mennään kuin edellisen oluen kanssa.

Jotensakin koko paketista tulee mieleen Mikkellerin Beer Mail tähänastisen perusteella. Näin muodoin tunnelmat jäävät Mikkeller Beer Clubin taakse. Puoleen hintaan saadulla paketilla fiilis oikein hyvä.

To Øl Hibernate American Wheat Ale

To Øl Raid Beer 5,2%

Raid kuulostaa kovin tutulta, vaikken ehkä juonut olekaan. Oliskohan tämä niitä klassikoiksi laskettuja oluita?

Pleinit lähes tekstittömät disainit etiketissä jatkuvat ja tuskin tulevat heti loppumaankaan. Tavallaan sivuseikka, mutta haikailen oluen mieleenpainuvuutta ja pakkauksen ulkonäöllä on siinä oma roolinsa.

Raikas tuoksu, kirkas runko ja alkuun puhdasoppinen kepeä vaahto. Hiukan myöhemmin valkea hieno makroskooppinen rihmasto lasin seinämässä.

Runsasta maltaan huuhtelua, vehnällä kuorrutettu, humalalla huputettu lager. Ihan ok, aika perus, kun kohteliaasti jättää lievän sukkaisuuden huomiotta.

To Øl Raid Beer

 

To Øl Black Malts & Body Salts 9,9%To Øl Black Malts & Body Salts 9,9%

Imperial Black IPAa kahvin kanssa. Tämä se on aikamoinen tymäys. Black IPAa nykyään aika harvoin tulee maisteltua ja siihen tyyliin survottuna tämä osuu ja uppoo. Hyvinkin tuttu nimi oluella, se on ennemminkin huomattu, mutta yleensä se on jäänyt hyllyyn koska black IPA.

Isot voltit ei alkoholisuutena eikä humalakaan tunnu, vaan ne kietoutuvat suolakierteellä mustan kahvin makuun. Sama jää väijymään kielen päälle pitkän kaavan mukaan.

Hyvä valinta jos kahvisesta alesta tykkää.

 

Northern Monk x Dancing Gnome 17.06 Nothing Lasts Forever DDH IPA 7,4%

Aika jänniä ovat nämä Northern Monkin pakkaukset. Tekstiä ja tarinaa riittää ja sillä tavalla erottavaa tekijää löytyy vähintäänkin tarpeeksi.

Tämä on isonpuoleinen IPA ehdottomasti eikä siitä voi olla tykkäämättä. Galaxy, Amarillo ja Citra ovat hienoja humalia ja hienon lopputuloksen ne myös tässä antavat.

Mahtavaa aromia ja flavoria, erilaisia hedelmiä ja riuska kosketus havumetsää. Northern Monkit ovat tämän kuukausisatsin suola ja kruunu.

Northern Monk x Dancing Gnome 17.06 Nothing Lasts Forever DDH IPA 7,4%

Northern Monk x Dancing Gnome 17.06 Nothing Lasts Forever DDH IPA 7,4%

To Øl Under The Radar 0,4%To Øl Under The Radar 0,4%

Etiketin Cumulus-pilviteema aiheuttaa kesäisen iloista mentaalista hypähtelyä.

Olut sen sijaan: Ei pysty, ei kerta kaikkiaan maistu. Voi hyvänen aika, että näitäkin paketoidaan mukaan. Tai no siis, ymmärtää tietysti siltä kulmalta, että haluavat lanseerata uusia tuotteita tmv.

Mutta maku ei vaan toimi itselle eikä kuukauden klubioluet -kirjasen hehkutus neljän vuoden tuotekehittelystäkään auta.

To Øl Under The Radar 0,4%

Klubiranking

Viime aikoina testatuista kolmesta kuukausiklubista – Mikkeller Beer Mail, Mikkeller Beer Club ja To Øl Gold Club – selväksi suosikiksi nousee Mikkellerin Beer Club. Tässä postauksessa läpimaisteltu paketti asettuu kutakuinkin Mikkeller Beer Mailin tasolle, mutta ehkä kuitenkin jää kolmikosta kolmanneksi.

Niin paljon näitä klubialennuksia on nyt ollut liikkeellä, että tulee mieleen kilpailu orastavan markkinan jakamisesta. Ehkä pitäisi kääntää vaihteeksi katse BrewDogiin, niilläkin on monia klubivaihtoehtoja. Tosin luulenpa, että normaalihintaisissa oluissa tulee seuraavaksi siirryttyä yksittäistilauksiin oluen nettikaupoista. Hyvää listaa tästä tarjonnasta löytyy vaikka Suomen Olutharrastajat Facebook-ryhmästä.

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top