#1 – Jaakko 40 v synttäriolut – Belgian Wit

Belgian Wit

Juhlavuoden ensimmäinen pano tehtiin hauskalla synttäriporukalla. Synttärisankari Jaakko sai kavereiltaan lahjaksi panimomestari-kurssin ja halusi tehdä belgialaistyylisen vehnäoluen witbierin.

Resepti oli moneen kertaan hyväksi testattu wit-resepti. Vehnämaltaan kanssa operoidessa on riskinä, että mäski menee ’tukkoon’. Käytännössä tämä tarkoittaa, että mäskistä tulee niin tiukkaa ja puuromaista, että vesi ei mene siitä läpi. Ennen ei ole itsellä ole ollut tästä merkittävää ongelmaa. Oli varmaan oikeus ja kohtuus, että se sitten tapahtui ison yleisön edessä…

Tekniset tiedot

Mäskäys:
54 ltr vettä
6,,00 kg Pilsner-mallas
4,20 kg Vehnämallas
2,80 kg Nalle vehnähiutaleita
60 min
15 ltr huuhteluvettä

Keitto:
75 min Northern Brewer, 30 g
15 min Saaz, 30 g
15 min Styrian goldings, 40 g
15 min Irish Moss, 15 g
5 min korianterin siemeniä, 42 g
5 min kuivattuja appelsiinin kuoria, 30 g

Hiiva: Mangrove Jack’s Belgian Wit M21

OG: 1.053
FG: 1,016
ABV: 5 %


Scroll to top