#2 – Golden ale Pilsner- maltaalla

Golden Ale - Pilsner

Halusin omakohtaisesti testata perusmaltaan vaikutusta oluen makuun. Valitsin kolme tyypillistä mallasta: pilsner, pale ale ja maris otter. Reseptit ovata muuten identtiset keskenään.

Mitä on perusmallas?

Oluen neljä olennaista raaka-ainetta ovat vesi, mallas, humala ja hiiva. Maltaita on erilaisia ja ne voidaan jaa perusmaltaisiin ja makumaltaisiin (erikoismaltaisiin.)

Perusmallas on oluen selkäranka ja se tuottaa valtaosan käymiskelpoisista sokereista. Näitä sokereita mutustelemalla hiiva tuottaa oluen alkoholin. Perusmallas tuo myös makua ja väriä.

Päätin tehdä testioluista vain 10 litran versiot.

Tekniset tiedot

Mäskäys:
12 ltr Vettä
3,00 kg Pilsner-mallas
60 min, 66 C
6 ltr huuhteluvettä

Keitto:
Kokonaiskeitto 70 min

Hiiva: US-05


Scroll to top