Blogi

Olut ja työmaaradio -paritus Olvi APAlla

Otetaan Olvi APA helpon ja rentotahtisen lauantain iltapäiväduunailun lomaan. Antaa työmaaradion lyödä rytmiä tekemiseen, kun varaston oveen vedetään Valtti-pohjustetta.

Samalla etsinnässä on jotain kotimaista olutta, joka voisi muodostua vakiovalinnaksi tulevalle kesälle kesäperjantaiden kauppakassiin. Aika pitkään on ollut oluiden ostopainotukset kaikenmaailman ulkomaalaisissa hienouksissa, mutta nyt on haussa joku varma ja suoraviivainen raikas huokeamman pään kesäjuoma. Sitä myös pitäisi saada kaupasta kuin kaupasta. Ei kuitenkaan mikään vaalea lager.

Maailmanluokan hazyipat ja baijerivehnät olisi toivelistalla todella korkealla, mutta joku loistava APA/IPA voisi olla jees sekin. Tänään sihahti auki Olvi APAn 5% vahvuinen versio, jonka tunnistaa kaupan tölkkirivistössä mustasta raidasta purkin yläpäässä. Tarkkana saa kuitenkin olla jos haluaisi juuri sitä eikä 4,7% versiota.

Olvi APA

Työmaalla ei lasia kaivata, suoraan tölkistä siis. Näin ei tuoksuja ja visuja pääse kommentoimaan. Paitsi sittenkin vähän sniffasin purkin koloa: kylmää tuoksua yllättävänkin pirteän hedelmäisenä. Välitön jääkaappikylmyys ja pitkän ajan keskiarvoa kylmempi toukokuun viima auttoi tämän ominaisuuden irtoamiseen näinkin hienona, uskon.

Olvi APAEnsi sippauksen jälkeen voi heti arvella, että olut tulisi täyttämään tehtävänsä paremmin kuin hyvin puuhailun oheisjuomana. Luxusta oikeastaan ja turhankin ok, kun ei oluen olemusta kykene varsinaisesti pohtimaan. Tekemisen ohessa syvämietteitä oluesta tai delikaattia aistien kutittelua ei ehdi kaivata.

Oluessa humala nostaa kivasti itsensä framille, jota toki odottikin. APAa vai IPAa, aika sama, mutta kun humalina tässä on Citra, Chinook ja Equanot, niin APA on looginen valinta nimeen. Vaikka ei suoraa näköhavaintoa saanut, olut tiedetään melko vaaleaksi muun muassa tölkin kylkimerkinnästä (EBC 13). EBUja ilmoitetaan 62 yksikköä.

Puolen litran purkin hinta oli K-ketjun kaupassa 3,45e (6,90e/l), kun raportoidut markettihinnat tälle pyörii 3,1-3,6 euron haarukassa (lähde: oluthinta.fi).

Olvi APA

Kuten kuvasta näkyy perstasku ei ole se paras tapa kuljettaa avointa bissetölkkiä. Silloinkaan kun kädet on täynnä työkaluja ja muuta. Kylmä APA takareittä valumassa on toki kokemus, joka jossain vaiheessa elämää on hyvä kokea.

Radiossa lauloi Nova, enkä sitä jaksanut ruuvata suuntaan tai toiseen. Paras sekoitus klassikoita ja tyylikkäimpiä uutuuksia, kertoivat. Siellä ne hassutteli laivaristeily-alushousu-kiltti-kikkelispekulaatio -teemassa. Musat oli kasaria: Bonnie Tyler It’s a Heartachea, Crowded House Don’t Dream It’s Overia, Queen Another One Bites the Dustia  ja monta vastaavaa joiden kertosäkeet rakastelee tyyliä oh babe i need you so, ja joiden kaikkien nimiä on liian vaikea palauttaa nykypäivään.

Siinä se! Pohjavalttaus tuli tehdyksi oluen ja musiikin mainiossa huomassa. Toisella kertaa pintaväri siihen sitten. Olut, radio ja pikkuduunailu -formaattia on vaikea lyödä. Olvi APA futaa tässä hommassa just hyvin.

 Olvi APA

Olvi APAVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top