Blogi

Moussea ja Vattua – Two Fierce Beers

Fierce Beer Chocolate Stout

Moose Mousse Chocolate Stout (4,5%) – Mustaa kultaa maitokauppavahvuudella

Vihdoin ja vaihteeksi luvassa on useampia crafteja briteistä. Tämän panimon tuotokset on tarkemmin scoteista: Fierce Beeriltä suklaa-maito stout.

Lähtee matalilla prossilla liikkeelle, joten ei isompia odotuksia, vaikka stout aina maistuu. No eeehkäpä kuitenkin mousse bissen nimessä aiheuttaa vähintään ylimääräistä uteliaisuutta.

Wohoo! Korkkaus paljasti hyvin öljyisän näköisesti lasiin soljuvan olutputouksen. Schweet! Sysmustaa. Ensin kolmen sentin vaahto, laskeutui minuutissa tai jotain kuvissa näkyvälle tasalle. Siitä muutamassa minassa häipyi lähes jäljettömiin, ennenkuin ehti maistamaankaan.

Aina olen sanonut minuutista minsa, mut lapsilta oppii kieltä ja mieltä. Niillä tyyppi on tyyppä, ranskalaiset  ranut ja ilppu ilmainen. Ja ok on pelkkä k. Takaisin asiaan.

Fierce Beer Chocolate StoutLoistotuoksu, vahvaa kahvia, suklaata, kylmää maitoa. Kaponen suutuntuma, mutta vahvuuteen ja tyyliin hyvä. Maussa jälkipaahto isottelee suhteessa tuoksun lupauksiin. Muutamassa hetkessä tosin tuoksut ovat vaimentuneet. Maussa parhaiten piiloutuu nimen lupaama suklaisuus, eipä moussemaista varsinkaan, kuitenkin sellaista pientä kaakaoisuutta. Nokkela nimi anyways.

Eipä sittenkään erityisen öljyisä, jolta aivan ensi fiilis näytti. Kevyehkö, pehmeä viehättävä stout. Kaipaisi enemmän ja syvempää luonnetta, noin yleisesti ottaen, mut oikein miellyttävä. Lasissa oleillessaan paksuus työntyy runkoon huomattavasti enemmän läsnäolevaksi. Post-holotnaa pientä semi-mousseutta. Edelleen hiljalleen lämmetessä maltaan ulottuvuudet lisääntyvät. Hauska välillä tehdä näitä oppikirjamaisia havaintoja maltaan ja lämpötilan ystävyydestä.

Kotiolutharrastajan arvio: Panisin.

Fierce Beer Chocolate Stout

Cranachan Killer (5,5%) – Vatun marjaisa tuulahdus

Fierce Beer Cranachan KillerJatketaan samaan panimoon tutustumista.

Palen alen nimi on rajussa konfliktissa juoman olemuksen kanssa. Ei ole tappajan juoma tämä. Väri on erikoisen sävyn ruskeanpunerva. Tuoksu on erittäin marjainen, kirkastuoksuista vadelmaa, se tulee nenille jo heti lasiin kaatuessaan. Ei kuitenkaan esanssisella tavalla, mikä vähän epäilyttää. Miten tuoksu voi olla noin puhtaan voimakas? Muutaman syvään vedetyn henkäyksen jälkeen en enää olekaan varma esanssittomuudesta. Tekee mieli katsoa, jos etiketti vihjaisi jotain. En tee sitä kuitenkaan vaan maistan.

Ei siinä esanssi maistu, mutta vattumehu ehkä kuitenkin. Maltetun hiilihappoinen, isosti marjamakuinen. Voisi silti olla raikkaampi. Ehkä ei mehua kuitenkaan. En osaa päättää. Mikä toimii eduksi tälle oluelle siinä mielessä, että marjamakua on rajusti, mutta ainakaan se ei ole ilmeisen teennäistä. Tulee verrokkina mieleen eräskin todella äklö vattuale. Tämä on kaukana siitä hyvällä etäisyydellä. Kiva olut.

Tarkastelen etikettiä: Tämä tosiaan sisältää aitoa marjaa. Upee veto! Sitä täytyy olla aikamoiset määrät. Label myös kertoo oluen tarinaa. Cranachan on perinteinen skottiherkku vatuista, hunajasta, paahdetusta kaurasta ja kermasta. Samat raaka-aineet löytyvät tästä oluesta. Paitsi kerma. Laktoosia on.

Kotiolutharrastajan arvio: En panis. Kokonainen erä on liikaa. Sen on oppinut kantapäänkin kautta. Hyvät marjaoluet on pienessä määrin tosi kiehtovia, mutta koko satsia ei helpolla saa kulumaan ennen näppeihin vanhentumista.

Fierce Beer Cranachan KillerVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top