Blogi

Moniolutkulttuurisuus yhdistää: Case brewpub Moscow, osa 2/3

img_2880

Kakkososa Moskovan craft beer näytteistä ensimmäisen episodin jatkoksi. Kolmantena Pub 1516 & Breweryn oluena:

Salt Berry Gose (4,5%) ja heijastelua Brewniversen vastaavaan (4,3%)

Trendikäs gose happamien oluiden nousevasta genrestä, italialaisen Toccalmatton kanssa. Hauska verrokki syksyiseen Brewniversen goseen.

On vaalean punertavaa, tummempaa kuin kotipanimon vastaava. Kaunis valkoinen aluksi runsas vaahto, kuten omassakin. Tuoksu happaman marjainen tummalla ei kai sentään tunkkaisella sävyllä. Mieleen nousi mansikka, vaikkei venäjää taitamattomana niin sanotusti ensin ollut hajuakaan mitä marjaa tässä olisi. Mut oikeesti, itse asiassa melkoisen voimakas aromi. Ehkä tuo suola silti sotkee kirkasta mansikkaisuutta. Maistaessa suuhun ilmestyy voimakas metsämansikan maku erittäin raikkaana. Suolaisuuden huomaa, mutta sitä ei ole ollenkaan liikaa. Tosin kanssamaistajan kommentti oli ”liian suolainen”. Suuntuntuma on hyvin ohut kummassakin gosessa. Hyvä pirteä olut. Tämä on taas niitä tyylejä, joita monikaan satunnainen kadunnainen (tai -mies) ei olueksi maun puolesta arvaisi.

Brewniversen gosessa marjoina meni raakoja karviaisia ja kypsiä punaisia viinimarjoja. Sen maussa ensin liipaisi pulssinsa suolaisuus äkkiä häviten, happamuus ja makeus saapuivat rintarinnan, eivät kovin voimakkaina, mutta kolmimakuisuus oli siellä. Tästä leikkautui marjahappamuutta pois yllättävän paljon jälkisokeroinnin vaikutuksesta. Jälkisokerointi tuli vedettyä yläkanttiin, koska juomasta halusi oikeinkin kuplaisaa.

Humalana 1516:lla on Columbus, meillä Tettnager. Molemmissa tapauksissa humalointi jäi rehellisesti taustalle. Gosemaiset marjahappamat ja suolaiset ominaispiirteet jyräävät. Aineksia on perusbissejä juhlavammiksi juomiksi visuaalisuutensa ja tuoreena kepeän raikkautensa vuoksi.

img_2159-2 img_2160-2 img_2157-2

Pub 1516 & Breweryn mansikkagose.
img_1851 img_1854

Brewniversen karviais-punaviinimarjagose, mikä lontoon murteella taipuu muotoon Gooseberry Gose.

Kotiolutharrastajan arvio Salt Berry Gosesta: Panisin

 

Black Swan, Russian Imperial Stout (8,5%)

Läpimustaa ilman muuta, vaahto ihan reilu kaunis vaalean ruskea, kerroksena ei erityisen pitkä pysyvyydeltään, mutta pintakuplana säilyy kauankin. Kylmässäkin oluessa voimakas suklaakaakao puskee tuoksuun. Maussa fokus siirtyy tiukkaan paahtoon siitä tuoksun suklaasta. Maistaessa tuli heti mieleen saman panimon Black IPA. Ei välttämättä hävyttömän kaukana siitä, mutta tässä paahde kääntyy kitkeriäisen pistäväksikin. Vahva paahde viipyilee ympäri suuta vielä kauan siemauksen jälkeen. Suutuntuma on kehuttavan tiheyden puolella.

Lämmenneenä tuoksu ei ainakaan vahvistu. Ja siinä assosiaatio kulminoituu eniten sanaan maito. Ei paahde, ei suklaa. Maku puolestaan on pehmeytynyt paahteen silkkiseksi ja suutuntuma tuntuu täyteläiseltä.

img_2195 img_2196

Sopii erinomaisesti jälkkäriksi yhdessä mutakakun ja vaniljajäätelön kanssa. Pääsee parhaiten oikeuksiinsa ja suussa maku kehittyy hienosti nautintajärjestyksessä jätski, olut, kakku. Jäätelö tosiaan neutraloi stoutin makua kuten vihjattu toisessa postauksessa.

img_2199

 

Ei ole se helpoin mahdollinen, mutta mahtava olut. On luonnetta monipuolisesti tässä. Me likes right lot! Black Swan on nimensä veroinen. Yllättäen tapahtuva juttu.

Kotiolutharrastajan arvio: Panisin

 

img_2198 img_2197Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top