Blogi

Menovinkki Kööpenhaminaan: Kihoskh

Kihoskh on kööpenhaminalainen pieni ruokakauppa, jolla on häkellyttävä olutvalikoima. Ehkä koko Tanskan paras?
Mikkellerin panimollakin saattaa olla osuutta asiaan.

(Lopussa kartta ja kuvia)
kihoskh.dk

Tarjolla poikkeuksellisia herkkuja

Poikkesin Kööpenhaminassa pieneen ruokakauppaan, jota oli kehuttu hyvästä olutvalikoimasta.

Siistissä kaupassa on hyvä tunnelma ja vihannestiskin vieressä on totta tosiaan jääkaapillinen toinen toistaan houkuttelevampia oluita. Kylmässä oli esimerkiksi pari delawarelaisen (USA) Dogfish Headin olutta. Kyseisen panimon oluita on vaikea löytää Euroopassa.

Kauppa on teettänyt itselleen myös oman oluen. Tai oikeastaan sarjan oluita! Oluet on tehty yhteistyössä Mikkellerin panimon kanssa.

Vaikka olen liikkeellä omalla autolla, eikä tarvitse murehtia lentokoneen painorajoista, päätän pitää pääni kylmänä ja lastaan koriin vain muutaman herkun. Kauppa on tosiaan osoittautunut nimensä veroiseksi.

Kassan asiantunteva nuori nainen huomaa minun olevan innoissani valikoimasta ja rupattelee oluista asiantuntevasti. Sitten hän saattaa minut raiteiltani kysymällä: ”Olethan jo käynyt meidän alakerrassa?” Alakerrassa?

Ja toden totta, alakerta on muutettu olutharrastajan paratiisiksi. Hylly toisensa jälkeen mitä herkullisimpia oluita. Tässä kohtaa totean, että kasvatan Tanskasta mukaan otettavien oluiden kiintiötä ja lastaan mukaan uusia oluita.

Yhteyksiä Mikkelerin panimoon

Palaan takaisin kassalle ja ihmettelen olutvalikoimaa. Selviää, että kaupan omistaja on Mikkellerin perustajan Mikkel Borg Bjergsøn kaveri ja kyseinen liike on saanut valikoimiinsa sellaisiakin testieriä, mitä juuri missään muualla ei ole myyty.

Panimon perustaja Mikkel Borg Bjergsø oli ennen panimoammattilaiseksi ryhtymistään kemian opettaja. Hän oli myös opettanut kassan naista hänen ollessaan yläasteella. Mikkel oli mitä ilmeisimmin ollut kallellaan oluen panemiseen jo opettaja-aikoinaan, sillä hän oli tehnyt oppilaiden kanssa tunnilla olutta. Niillä kemiantunneilla minäkin olisin keskittynyt…

https://www.kihoskh.dk/

Voit myös ladata iOS tai Android- sovelluksen ja suunnitella ostokset etukäteen tai tarkistaa hinnat.

Kihoskhin omalla brändillä Mikkellerin tekemiä oluita

 

Valikoimaa:

Ja alakerrassa runsaasti lisää:Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top