Blogi

Koffin American Pale Ale

Tänään päästiin fiilistelemään Koffilta pian markkinoille tulevaa APA-tyylistä olutta. Humalina Citra ja Mosaic, vahvuutena maitokauppasopivat 4,5% ja EBUina maltilliset 35.

Ilolla voi tervehtiä tulokasta, koska monesti isot panimot ovat tuoneet markkinalle makupuoleltaan täysin mitäänsanomattomia juttuja uusissa kuorissa. Nyt on jaksettu sen verran pureskella olutmaailman trendejä ja haluttu ottaa vastaava strateginen vaihtoaskel, jotta sellainen oikea kaupallinen versio on tulossa, joka sopivasti ja iloisesti poikkeaa panimon edeltävästä tuotannosta. Olvihan saman jo teki IPAnsa kanssa vuosi sitten.

Tässä on ripeää raikkautta ja kirpeää sitrusta kuten APAlta odottaakin. Samalla varmasti tietoisesti on pyritty pysymään hieman helpomman mutta myös virkistävän kesäjuotavuuden osastossa. Eikä katkeroilla revitellä, mitä EBU-lukemakin ilmentää. Visupuolella olut on melko kirkas ja hieman lämmenneenä kuohuilee tuopissa nätisti, myös pitsiä havaittu. Ehkeivät olutfriikit vielä ryhdy tätä ylistämään APA-kategoriassa persoonallaan. Mutta toisaalta yhtenä pakkauskokona tulee olemaan 6-pack ja voi hyvin uskoa sen toimivan tälle oluelle. Ei niinkään toimisi, jos yhtään kauemmas volyymikulutuksen makutottumuksista olisi lähdetty. Kaikkiaan vaikuttaa tapaukselta, jossa on yllättävän onnistuneesti yhdistetty kohderyhmänä craft beer fiilistelijät ja vanhat peruslagerin ystävät. Voi toki olla että jälkimmäiset on eri mieltä, mutta sekin vielä saadaan tietää, kun nähdään kauanko tuote pysyy markkinoilla.

OLUTARVIO: PANISIN

 

WP_20160303_011WP_20160303_013

3.3.2016 / Jani

 

WP_20160303_003WP_20160303_007

 

 

 

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top