Blogi

Kippis ja jättikulaus – Big Gulp (5,8%)

Pekkale Brewing Big GulpOnnistuin saamaan Pekkale Brewingin tuoreen single hop pale alen suoraan pakasta. Nimi niin houkuttelee palindromien äärelle. Yaw a Gulp plug away! Ja menoksi.

Henkilökohtaisista syistä juuri tämä on random-maistoa huimasti kiehtovampi tapaus. Nimittäin tässä on ensimmäinen kaupallinen olut, jonka olen saanut Helsingin työväenopistolla pidettyjen kurssiemme oppilailta. Pysäyttävä hetki. Maistelu ei voi mitenkään olla puolueeton.

Maistamista edeltävä jutustelu Pekkalen kanssa pyöri myös pH-porinoissa. Harhaillaan sen ympärillä alkuun myös tässä niin saadaan tilastoa siitäkin aiheesta. Valmiina oluena Big Gulp pysäytti pH-mittarin oluttyylille varsin tyypilliseen lukemaan 4,1. Ja asiaan.

Tavallisen komee samee runko. Vaahto on korostuneen vitivalkoinen ja tiheä, siitä jättäen pitkäkestoisen kannen olueen kuin käänteisesti väritetyn yötaivaan määrättömine tähtineen. Hetken levähdettyään vaahto kirjoo oluelle esteettisen morsiuspuvun lasin pintaan.

Pekkale Brewing Big Gulp

Pekkale Brewing Big Gulp

Tuoksuun löytyy pirteän raikas sitrus. Ei se maailman äärevin, mutta erottuu varsin edukseen monenlaisten kaltaistensa joukosta. Aivan erityisesti näin on tähän hillitympään pale ale tyyliin kategorisoitujen vertaistensa rinnalla.

Maku jatkaa samaa linjaa, pitkät kulaukset juttelevat paljon enemmän herkän hedelmäisen flavorin kuin katkeron puolella. Juoman kelpaa ylpeänä kantaa sitruunahahmon täyteistä etikettiään. Helppoa juotavaa ja raikasta janonsammuttajaa, juuri sitä tyyliä jolla on kulutuksessa volyymipotentiaalia craft-tuotteiden joukossa. Keep it simple while full of fresh flavor -otteella mennään. Paketti todistaa hyvin single hopien toimivuuden puolesta, sillä humalana on vain Simcoe. Hedelmäisyyttä toki on boostattu greipin kuorella kuten ajan henkeen kuuluu. Ei tunkkaisuutta eikä vikamakuja eikä toisaalta myöskään hörhö-överiksi vedettyä greippisyyttä.

Pekkale Brewing Big Gulp

Alussa sanoin että puolueeton ei tälle voi olla, mutta ehkä suurin piirtein neutraali mielipide tämä oli sittenkin. Joka tapauksessa sopii olla ylpeä Pekkalen puolesta. Jos nyt vielä tiivistäisi niin: Trendy, fresh, tasty and classy easy drinkin. Ehkä noilla sanoin saadaan se puolueellisuuskin arviointiin paremmin mukaan. Silti totta joka sana.

Huomattavaa juhlan tuntua on pelkästään jo siitä, että on saanut olla mukana puhaltamassa happea Pekkalen kundien kipinään oluenpanon starttaamisessa. Mikään ei tietenkään korvaa omaa intoa ja halua oppia aina lisää, mutta kurssinkin opeilla selvästi on päästy pitkälle ja ainakin se on sysännyt liikettä ja paloa oikeaan suuntaan.

Keep cool ja keep rockin Pekkale!

Pekkale Brewing Big GulpVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top