Kaikki blogikirjoitukset

  1. Olutklubbailua: Vuorossa To Øl ja tammikuun tarjonta 
  2. Upgreidaus Mikkeller Beer Mailista Beer Clubiin – Kokeilussa joulukuun boksi 
  3. Uskotko joulubulkkiin? Mahou x Founders bulkkicraft 
  4. Mitä on craft beer? Pitääkö sen perustua pienten ja isojen panimoiden vastakkainasetteluun? 
  5. Tynnyrikypsytystrendi ja viiden oluen megablendi: Mestariteos Firestone Walker XXII 
  6. Sarjassa kovien odotusten oluet: Fierce Beer B.A. Maple V.B.M. (12,5%) 
  7. Mikkeller Beer Mail – Testissä syyskuun lähetys
  8. Oluthinta.fi: Uusi palvelu oluen hintojen seurantaan ja raportointiin 
  9. Amazing weekend starter: French cider and food pairing on porch 
  10. Brew Toon Smokin’ Barrel (6,1%)
  11. Kylässä Brewdogilla, osa 4/4: Beatnik Brew Collective ja ajatuksia matkan annista
  12. Kylässä Brewdogilla, osa 3/4: Referral 40 Day panimolla
  13. Kylässä Brewdogilla, osa 2/4: Yllätysmatka Inverurieen ja Peterheadiin
  14. Kylässä Brewdogilla, osa 1/4: Stämpwänkkäyksen alkeet
  15. Kuuden vuoden ikäinen belgitripel-kotiolut: Ikääntymistestin osa 4
  16. Brewdog Dog H – ei kevyttä kamaa tämäkään
  17. Oluen pH ja hapanoluet – Juotko useinkin väkeviä happoliuoksia?
  18. Sakiškių Alus Imperial Kvass (5,1%)
  19. Kuha on kolmevuotiasta Abstraktia, osa AB:20
  20. Ensieriä Brewdogin souritehtaalta: Overlord No 1. Orange Emperor
  21. Yllättävät olutmatkat – Olutbloggareiden yhteissessio #9 
  22. Chiliräjähde oluen muodossa: Dog F 
  23. Bamboo beer – Say what!? 
  24. Fanzine-klubin näytesetti Brewdogilta 
  25. Kippis ja jättikulaus – Big Gulp (5,8%) 
  26. Sensuroitu maistiainen Ranskasta: Censurée Pale Ale (5%) 
  27. Kieltolain pirtukulttuurista ankaran verotuksen olutkulttuuriin 
  28. Olut & työmaaradio -paritus: La Doucillon A.P.A. laiturivalun jälkeen 
  29. Olut & työmaaradio -paritus: Saku Antvärk American Ale (5,0%) 
  30. Olut & työmaaradio -paritus: Pari hefeä 
  31. Viron ympäri autoillen (2/2) 
  32. Viron ympäri autoillen (1/2) – Sivuagendalla panimoiden kartoitus 
  33. Historiallisia olutkohteita Stadin huudeilla – huuvat Pitäjänmäellä 
  34. Omena kättelee mallasta – Sour Apple Weizen (6,2%) 
  35. Lemin särää ja Särä Ale juhannusdinnerillä 
  36. Yli-ikäiset oluet tölkistä: Saku Tume ja Olvi IPA 
  37. Mustaa syvää ja niin hyvää – Brewdog Tokyo* (16,5%) 
  38. Stone’s Ginger Beer – E-koodeilla vauhtia pirteisiin kesäjuomiin 
  39. Ei Kriek Lambic vaan Kriek Ale (4,5%) 
  40. Maistuuko tölkitetty olut jotenkin erilaiselta, osa VI: Erdinger-pullo vs Erdinger-tölkki vol. 2 
  41. Maistuuko tölkitetty olut jotenkin erilaiselta, osa V: Erdinger-pullo vs Erdinger-tölkki 
  42. Tee-se-itse: Säilytyslaatikko jäähdytinhanalle 
  43. Hengitä syvään ja keskity hyvään! AB:23 
  44. Sahticocktail – Perinteitä voi arvostaa vain niihin juuttumatta ja niille kunniaa tehden 
  45. White Wine Sour – Olutta vai viiniä? 
  46. Kun pommacmaisuus heittäytyy suuhun – Automatic Hippie Barrel-Aged Saison (10,5%) 
  47. Olutbloggaajien sessio #6: Bändit ja brändit 
  48. Olut ja kala -paritus: Äärevät AB:24 ja NEIPA kuhan kavereina 
  49. Kuha on Brewdog Abstraktia – AB:24 & AB:25 
  50. Mikä ihmeen malt liquor? Dick kicking sellainen Foundersin kasvupanimolta 
  51. Vieraskynä: Viikko Portlandin Craft Beer taivaassa 
  52. Pikamatkalla Norjan Bodøssä – Reissutarinat fantasioineen oluen ympäriltä 
  53. Banzai schemed beer can: To Øl YOLOmælk (14%) 
  54. Maistuuko tölkitetty olut jotenkin erilaiselta? Osa IV: Hapanolutta tölkistä 
  55. Syvällisempää panemista: Oluen pH tutkan alla 
  56. Huoneenlämmössä varastoitu stout vuosien takaa (7,1%) 
  57. Olutmatkailua – Blogeja ja tarinoita 
  58. Vallan trappistia Itävallasta: Stift Engelszell Gregorius (10,5%) 
  59. Bändibrändätyt oluet #23: Petri Nygårdin Kaljaa! 
  60. Välähdyksiä Stadin oluthistoriasta – Osa II: Siltasen baarikorttelin tarina Kallion bailaajille 
  61. Suomi-Tanska 4-1 ja Hop Shot 20% 
  62. Mitä Jeesus joi tänä jouluna? 
  63. Kotikalja joulupöytään: helppoa ja nopeasti valmista 20
  64. Maistuuko tölkitetty olut jotenkin erilaiselta? Osa III: Punk IPA tölkistä ja pullosta 
  65. Onnea Suomelle sinivalkoisen etiketin siivittämänä: Jälkiruokana Homicidal Puppet Helpdesk (11,5%) ja raakasuklaata 
  66. Perjantaipullo: Mikkeller Beer Geek Cocoa Shake (12,1%) 
  67. Moussea ja Vattua – Two Fierce Beers 
  68. Gandalf’s choice: Nine To Five Wizard (7,5%) 
  69. Maistuuko tölkitetty olut jotenkin erilaiselta? Osa II: Tieteellisempi näkökulma 
  70. Maistuuko tölkitetty olut jotenkin erilaiselta? Osa I: Kokeilua ja huomioita 
  71. Happy Halloween! Tuatara XV 15th Anniversary Russian Imperial Stout 
  72. VASPin vahva Savukataja (9%) 
  73. Founders Doom Imperial IPA (12,4%) 
  74. Augusta ja Georg Theodor juhlistavat 400-vuotiasta Uuttakaupunkia 
  75. Menovinkki Kööpenhaminaan: Kihoskh 
  76. Tarkkaile, pyöräytä lasia, nuuhkaise, maista! Olutarviointien blogautusperiaatteita 
  77. Lätkäbissee – Juti Pale Ale 
  78. Kallio Artesan Breweryn ja Restaurant Havenin olutillallinen – Avartavaa settiä 
  79. American Brown Ale petunian pauloissa 
  80. Kalja ja sen tehtailun alkuajat Suomessa 
  81. Koripallokuumetta ja koriskaljaa – KTP lager 
  82. Välähdyksiä Stadin oluthistoriasta – Osa I: Panimoista kuvin ja kartoin 
  83. Teemaparitus: Maalaine belgi -olut & Maalaisperunalastu 
  84. Ranskan oluthistoriaa, Bière de Garde ja maistiaisia Provencesta 
  85. Kesäkoekeittiöstä: Berliner Weisse 12 eri tavalla ja lounaaksi käärmemakkara vihreän oluen kanssa 
  86. Thornbridge Mango Halcyon 
  87. Hito hyvä pienpanimojuhla, Lappeenranta 
  88. Minä lähdin Pohjois-Karjalaan, en juonut kaljaa auringon nousuun – mutta yhden kuitenkin 
  89. Neljän vuoden ikäinen belgitripel-kotiolut: Ikääntymistestin osa 3
  90. Unohdettu mummeolut: Kananmuna oluen säilöntäaineena ja lääkkeenäkin käytetyn oluen tie keskiajalta omaan lasiin
  91. Jesjesjes, vattuinen lomanaloitusolut auringonlaskussa
  92. Legoland – Matkustussuosituksia lapsiperheellisille oluen ystäville
  93. Sarjassa kovien odotusten oluet: Vulcano Classic 
  94. Psykoanalyysejä oluella: Pitsitesti, tavallinen vaahtotesti, 3D-vaahtokukkatesti ja turmeltuneen olutpullon testi
  95. Kolmen suora latituudilta 63 °N – Austmann Bryggeri
  96. Bongataan panimoravintoloita – Oslon kesää enteilevät iltarastit
  97. Vihdoinkin kymppikerhoon! Aircraft craft beer myynnissä SASin lennoilla
  98. Sarjassa kovien odotusten oluet: Founders KBS 
  99. Longish play: Born to die 13.5.2017, 16 muuta olutta ja pipo Brewdogin nettikaupasta sekä off-topic tarinaa pakettitoimituksista
  100. Merellisiä spessupanoja: Försti Ale ja Norrby Dunkel
  101. Sporttista bissee – Maku Kolkki
  102. Arvoksi tuli just 1 miljardi – Brewdogin häikäisevä tarina se vaan jatkuu
  103. Oluttyylit marketeissa – Valinnanvapauden utopia ja sääntelyn rajoitukset käytännössä 
  104. Suomeen leipäoluen ennätys?
  105. Amazing Haze – Kannattaa haistaa 25.3.2017
  106. Wasted – Olutta ylijäämäleivästä
  107. Kallista tuoppia: Kannattiko maksaa olutpullosta 20€?
  108. Bändibrändätyt oluet #13…#22 ja muuta 
  109. Belgialainen American Pale Ale: De Koninck APA 
  110. Olut- ja panimomuseot maailmankartalla 
  111. Rekolan uutuuksia ja Brewniversen verrokki 11.2.2017
  112. Moniolutkulttuurisuus yhdistää: Case brewpub Moscow (with Norwegian bonus), osa 3/3 4.2.2017
  113. Bändibrändätyt oluet #12: Mallaskuun Rokkarin luu 3.2.2017
  114. Moniolutkulttuurisuus yhdistää: Case brewpub Moscow, osa 2/3 30.1.2017
  115. Moniolutkulttuurisuus yhdistää: Case brewpub Moscow, osa 1/3 27.1.2017
  116. Banaanipirtelöolutta, anyone? Tulevaisuuden näkymiä tutkimuksen piiristä 6.1.2017
  117. Orval, juustoa ja trappistipanimoita 31.12.2016
  118. Autoilevan pukin aatto-oluet: Easy Rider Bulldog (0,4%) ja Högni APA (0,0%) 24.12.2016
  119. 60 maltaista tilaisuutta vuonna 2016 20.12.2016
  120. Moniolutkulttuurisuus vetoaa: Case Portugali, sekä häivähdys olutdata-analyysiä 6.12.2016
  121. Malagaa bottleshoppaillen 27.11.2016
  122. Craft beer -festarikalenteri kartalla Suomessa ja valikoiden ympäri Eurooppaa 15.11.2016
  123. Bändibrändätty olut #11 – Verjnuarmu Sawuportteri – sekä kotistout vertailussa 12.11.2016
  124. Panimoravintolat kartalla 2.11.2016
  125. Humalaöljyt, -uutteet ja niiden ääliömäinen makutesti, osa 3/3 20.10.2016
  126. Humalaöljyt, -uutteet ja niiden ääliömäinen makutesti, osa 2/3 16.10.2016
  127. Humalaöljyt, -uutteet ja niiden ääliömäinen makutesti, osa 1/3 13.10.2016
  128. Visiointia tiedostavan olutkuluttajan parempaan palvelemiseen 3.10.2016
  129. Olvin IPA-päivityksiä pimenevään syksyyn ja joulun odotukseen 2.10.2016
  130. Pikaraportti Alkon uudistetusta lippulaivamyymälästä: Olutaurinko nousee 24.9.2016
  131. Brewdog prototype beer: Lizard Bride 10.9.2016
  132. Bändibrändätyt oluet #10: Queen Bohemian Lager – Tšekkipilsiä brittiläisessä valeasussa 3.9.2016
  133. Humalan korvaaminen toisella lajikkeella olutreseptissä – Työkalu kotipanijalle 19.8.2016
  134. Maistelussa kotioluita: Työkaverin kahvistout (7,5%) 13.8.2016
  135. Craft beer –festivaalikalenteri Suomeen, lähialueille ja city-hoppingiin Helsingistä käsin 7.8.2016
  136. Reilu kolmen vuoden ikäinen belgitripel-kotiolut: Ikääntymistestin osa 2 27.7.2016
  137. Sagra-panimon olut Espanjasta: Cervesa Frambuesa Artesanal Ácida 23.7.2016
  138. Sahticocktails – Salute to the great history of Sahti 11.7.2016
  139. Sahtijahti päätökseen: Maalaissahtia Etelä-Karjalasta 4.7.2016
  140. Analyysi oluenjuojista keväällä 2016 1.7.2016
  141. Olutta kierrätysleivästä 20.6.2016
  142. Tee-se-itse: CO2-pullotelineen valmistus 14.6.2016
  143. Pienpanimo-oluiden tarjontaa Tallinnan matkaajalle 3.6.2016
  144. Sarjassa erilaisempia oluita: Wasabi Saison 20.5.2016
  145. Laskureita kotipanijoille 6.5.2016
  146. Kiinasta kajahtaa: Tsingtao Stout 24.4.2016
  147. Bändibrändätyt oluet #9: Impaled Nazarene 9.4.2016
  148. Tallinn Craft Beer Weekend 2016 – Kaikki ainekset kulttifestareiksi 2.4.2016
  149. Paluu Nepaliin, osa 3/3: Kathmandun olutvalikoimaa tongban ohella 26.3.2016
  150. Paluu Nepaliin, osa 2/3: Matkakuvia ja kertomuksia 25.3.2016
  151. Paluu Nepaliin, osa 1/3: Tongba-oluen maisto, onko mikään muuttunut? 24.3.2016
  152. Koffin American Pale Ale 3.3.2016
  153. Kuusenkerkkäoluiden maistelutaistelu: Pyynikin käsityöläispanimo vs. Brewniverse homebrew 27.2.2016
  154. Tuntuuko maukkaiden oluiden hinnat karkaavan? Laskelmia kotipanimoinvestointien kuolettamiseksi 13.2.2016
  155. Nøgne Ø:n Vic Secret IPA ja Brewniversen Supermassive Star DIPA – IPAton tammikuu olisikin ollut hassu idea 31.1.2016
  156. Homesieni oluen raaka-aineena – Maistamme Dogfish Headin Noble Rotia 23.1.2016
  157. Moniolutkulttuurisuus rikastuttaa – Case Albania & Kosovon tasavalta 6.1.2016
  158. Jouluaaton olut: N’Ice Chouffe  24.12.2015
  159. Tutkivaa olutblogismia: Kannattaako vakiintuneen olutbrändin ottaa maineriskiä keinotekoisten lisäaineiden kanssa? 19.12.2015
  160. Brewniversen kotioluita: Spacetime Distortion Barley Wine (15%) 12.12.2015
  161. Bändibrändätyt oluet #8: Amorphis, sekä kooste aiemmista vastaavista #1-7 7.12.2015
  162. Tasting Holy Moose & Happamat oluetko uusi ipa? 26.11.2015
  163. Alkoholin ja kuolemanriskin välinen yhteys – Vaiettu tutkimustulos 16.11.2015
  164. Makuaistin neutralointi alkoholijuomien maistelussa 2.11.2015
  165. Moniolutkulttuurisuus koukuttaa – case Luxemburg 24.10.2015
  166. Viking XPRS:n olutvalikoimayllätys 30.9.2015
  167. Kuinkas savuoluet toimii palvatun sian kanssa? 27.9.2015
  168. Makumuutoksia oluen ikääntyessä 29.8.2015
  169. Moniolutkulttuurisuus houkuttaa – case Tansania 19.8.2015
  170. Kotioluen ikäännyttämistesti 30.7.2015
  171. Näin valmistuu keginjäähdytin hanalla aka kegeraattori 14.7.2015
  172. Olut menneisyydestä 2000-luvun Suomeen 13.6.2015
  173. The ultimate cabin beer – Backwoods Bastard 5.6.2015
  174. Project Fear 23.5.2015
  175. Põhjala Topeltnelson 3.5.2015
  176. Karhu Huurre 18.4.2015
  177. Mökkipano kaasupolttimen kanssa – Eli miltä tuntui eka kerta tokan kerran 11.4.2015
  178. Eri oluttyylien saatavuudesta Suomen kaupoissa 1.4.2015
  179. Olvin IPA uutuus 28.3.2015
  180. Oluen energiasisältö 11.3.2015
  181. Brewniversen matkustussuosituksia: Frigilianan käsityöläiskaupunki Espanjassa 14.2.2015
  182. Ristiriitojen makuodotukset 16.1.2015
  183. Hunajaolutta, historiaa ja etymologiaa 28.9.2014
  184. Nepalilainen tongba-olut 17.9.2014
  185. Kesäinen vehnäoluttesti 13.7.2014
  186. Sinebrychoffin panimovierailu 8.5.2014
  187. Kotiolutta maatiaishumalalla 7.4.2014
  188. Tumma sahtiolut 5.2.2014
  189. Santa’s Little Helper 2009 24.12.2013
  190. Brewniversen pikkujoulut ja kotioluttasting 22.11.2013

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top