Kaikki blogikirjoitukset

  1. Neipojen salaisuudet: Markettivalikoimien parhaimmisto kesällä 2022 26.6.2022
  2. Oluen hienoimmat aromit ja flavorit: Humalaöljyt ja niiden aistiminen
  3. Pippurinen nelivuotias kotistout – Onko ikää tarttunut makuun? 
  4. Northern Monkin olutklubit ja Carthusian-boxin maistelu 
  5. Lehe HarASSment by IPA (13%) sekoboltsilla jälkkärikombolla 
  6. BrewDogin isot uutiset 22.8., Double Punk tuoteperheenlisäys ja koronataistelu 
  7. Mikkeller IBU 0, 1000 ja 3000 pussikaljalla
  8. Skuuttiramppi valmistuu – Olut ja työmaaradio -paritus, osa 2/2 
  9. Skuuttirampin rakennus alkaa – Olut ja työmaaradio -paritus, osa 1/2 
  10. Halvat marketti-IPAt – Löytyykö niistä kesäsuosikkia? 
  11. Lomanaloitusolut: Firestone-Walker Feral Vinifera Wild Ale ja titrattava happamuus oluessa 
  12. Koronakevät ja baijerinvehnän metsästys 
  13. Olut ja työmaaradio -paritus Olvi APAlla
  14. Virtuaalista kippistelyä: Omnipollo Aon Pecan Mudcake
  15. BrewDog OverWorks Overlord No. 2 Brettanarchist (12%) 
  16. Lickinghole Creek Coconut Quadrupel Ale (11,2%) 
  17. Olutklubbailua: Vuorossa To Øl ja tammikuun tarjonta 
  18. Upgreidaus Mikkeller Beer Mailista Beer Clubiin – Kokeilussa joulukuun boksi 
  19. Uskotko joulubulkkiin? Mahou x Founders bulkkicraft 
  20. Mitä on craft beer? Pitääkö sen perustua pienten ja isojen panimoiden vastakkainasetteluun? 
  21. Tynnyrikypsytystrendi ja viiden oluen megablendi: Mestariteos Firestone Walker XXII 
  22. Sarjassa kovien odotusten oluet: Fierce Beer B.A. Maple V.B.M. (12,5%) 
  23. Mikkeller Beer Mail – Testissä syyskuun lähetys
  24. Oluthinta.fi: Uusi palvelu oluen hintojen seurantaan ja raportointiin 
  25. Amazing weekend starter: French cider and food pairing on porch 
  26. Brew Toon Smokin’ Barrel (6,1%)
  27. Kylässä Brewdogilla, osa 4/4: Beatnik Brew Collective ja ajatuksia matkan annista
  28. Kylässä Brewdogilla, osa 3/4: Referral 40 Day panimolla
  29. Kylässä Brewdogilla, osa 2/4: Yllätysmatka Inverurieen ja Peterheadiin
  30. Kylässä Brewdogilla, osa 1/4: Stämpwänkkäyksen alkeet
  31. Kuuden vuoden ikäinen belgitripel-kotiolut: Ikääntymistestin osa 4
  32. Brewdog Dog H – ei kevyttä kamaa tämäkään
  33. Oluen pH ja hapanoluet – Juotko useinkin väkeviä happoliuoksia?
  34. Sakiškių Alus Imperial Kvass (5,1%)
  35. Kuha on kolmevuotiasta Abstraktia, osa AB:20
  36. Ensieriä Brewdogin souritehtaalta: Overlord No 1. Orange Emperor
  37. Yllättävät olutmatkat – Olutbloggareiden yhteissessio #9 
  38. Chiliräjähde oluen muodossa: Dog F 
  39. Bamboo beer – Say what!? 
  40. Fanzine-klubin näytesetti Brewdogilta 
  41. Kippis ja jättikulaus – Big Gulp (5,8%) 
  42. Sensuroitu maistiainen Ranskasta: Censurée Pale Ale (5%) 
  43. Kieltolain pirtukulttuurista ankaran verotuksen olutkulttuuriin 
  44. Olut & työmaaradio -paritus: La Doucillon A.P.A. laiturivalun jälkeen 
  45. Olut & työmaaradio -paritus: Saku Antvärk American Ale (5,0%) 
  46. Olut & työmaaradio -paritus: Pari hefeä 
  47. Viron ympäri autoillen (2/2) 
  48. Viron ympäri autoillen (1/2) – Sivuagendalla panimoiden kartoitus 
  49. Historiallisia olutkohteita Stadin huudeilla – huuvat Pitäjänmäellä 
  50. Omena kättelee mallasta – Sour Apple Weizen (6,2%) 
  51. Lemin särää ja Särä Ale juhannusdinnerillä 
  52. Yli-ikäiset oluet tölkistä: Saku Tume ja Olvi IPA 
  53. Mustaa syvää ja niin hyvää – Brewdog Tokyo* (16,5%) 
  54. Stone’s Ginger Beer – E-koodeilla vauhtia pirteisiin kesäjuomiin 
  55. Ei Kriek Lambic vaan Kriek Ale (4,5%) 
  56. Maistuuko tölkitetty olut jotenkin erilaiselta, osa VI: Erdinger-pullo vs Erdinger-tölkki vol. 2 
  57. Maistuuko tölkitetty olut jotenkin erilaiselta, osa V: Erdinger-pullo vs Erdinger-tölkki 
  58. Tee-se-itse: Säilytyslaatikko jäähdytinhanalle 
  59. Hengitä syvään ja keskity hyvään! AB:23 
  60. Sahticocktail – Perinteitä voi arvostaa vain niihin juuttumatta ja niille kunniaa tehden 
  61. White Wine Sour – Olutta vai viiniä? 
  62. Kun pommacmaisuus heittäytyy suuhun – Automatic Hippie Barrel-Aged Saison (10,5%) 
  63. Olutbloggaajien sessio #6: Bändit ja brändit 
  64. Olut ja kala -paritus: Äärevät AB:24 ja NEIPA kuhan kavereina 
  65. Kuha on Brewdog Abstraktia – AB:24 & AB:25 
  66. Mikä ihmeen malt liquor? Dick kicking sellainen Foundersin kasvupanimolta 
  67. Vieraskynä: Viikko Portlandin Craft Beer taivaassa 
  68. Pikamatkalla Norjan Bodøssä – Reissutarinat fantasioineen oluen ympäriltä 
  69. Banzai schemed beer can: To Øl YOLOmælk (14%) 
  70. Maistuuko tölkitetty olut jotenkin erilaiselta? Osa IV: Hapanolutta tölkistä 
  71. Syvällisempää panemista: Oluen pH tutkan alla 
  72. Huoneenlämmössä varastoitu stout vuosien takaa (7,1%) 
  73. Olutmatkailua – Blogeja ja tarinoita 
  74. Vallan trappistia Itävallasta: Stift Engelszell Gregorius (10,5%) 
  75. Bändibrändätyt oluet #23: Petri Nygårdin Kaljaa! 
  76. Välähdyksiä Stadin oluthistoriasta – Osa II: Siltasen baarikorttelin tarina Kallion bailaajille 
  77. Suomi-Tanska 4-1 ja Hop Shot 20% 
  78. Mitä Jeesus joi tänä jouluna? 
  79. Kotikalja joulupöytään: helppoa ja nopeasti valmista 20
  80. Maistuuko tölkitetty olut jotenkin erilaiselta? Osa III: Punk IPA tölkistä ja pullosta 
  81. Onnea Suomelle sinivalkoisen etiketin siivittämänä: Jälkiruokana Homicidal Puppet Helpdesk (11,5%) ja raakasuklaata 
  82. Perjantaipullo: Mikkeller Beer Geek Cocoa Shake (12,1%) 
  83. Moussea ja Vattua – Two Fierce Beers 
  84. Gandalf’s choice: Nine To Five Wizard (7,5%) 
  85. Maistuuko tölkitetty olut jotenkin erilaiselta? Osa II: Tieteellisempi näkökulma 
  86. Maistuuko tölkitetty olut jotenkin erilaiselta? Osa I: Kokeilua ja huomioita 
  87. Happy Halloween! Tuatara XV 15th Anniversary Russian Imperial Stout 
  88. VASPin vahva Savukataja (9%) 
  89. Founders Doom Imperial IPA (12,4%) 
  90. Augusta ja Georg Theodor juhlistavat 400-vuotiasta Uuttakaupunkia 
  91. Menovinkki Kööpenhaminaan: Kihoskh 
  92. Tarkkaile, pyöräytä lasia, nuuhkaise, maista! Olutarviointien blogautusperiaatteita 
  93. Lätkäbissee – Juti Pale Ale 
  94. Kallio Artesan Breweryn ja Restaurant Havenin olutillallinen – Avartavaa settiä 
  95. American Brown Ale petunian pauloissa 
  96. Kalja ja sen tehtailun alkuajat Suomessa 
  97. Koripallokuumetta ja koriskaljaa – KTP lager 
  98. Välähdyksiä Stadin oluthistoriasta – Osa I: Panimoista kuvin ja kartoin 
  99. Teemaparitus: Maalaine belgi -olut & Maalaisperunalastu 
  100. Ranskan oluthistoriaa, Bière de Garde ja maistiaisia Provencesta 
  101. Kesäkoekeittiöstä: Berliner Weisse 12 eri tavalla ja lounaaksi käärmemakkara vihreän oluen kanssa 
  102. Thornbridge Mango Halcyon 
  103. Hito hyvä pienpanimojuhla, Lappeenranta 
  104. Minä lähdin Pohjois-Karjalaan, en juonut kaljaa auringon nousuun – mutta yhden kuitenkin 
  105. Neljän vuoden ikäinen belgitripel-kotiolut: Ikääntymistestin osa 3
  106. Unohdettu mummeolut: Kananmuna oluen säilöntäaineena ja lääkkeenäkin käytetyn oluen tie keskiajalta omaan lasiin
  107. Jesjesjes, vattuinen lomanaloitusolut auringonlaskussa
  108. Legoland – Matkustussuosituksia lapsiperheellisille oluen ystäville
  109. Sarjassa kovien odotusten oluet: Vulcano Classic 
  110. Psykoanalyysejä oluella: Pitsitesti, tavallinen vaahtotesti, 3D-vaahtokukkatesti ja turmeltuneen olutpullon testi
  111. Kolmen suora latituudilta 63 °N – Austmann Bryggeri
  112. Bongataan panimoravintoloita – Oslon kesää enteilevät iltarastit
  113. Vihdoinkin kymppikerhoon! Aircraft craft beer myynnissä SASin lennoilla
  114. Sarjassa kovien odotusten oluet: Founders KBS 
  115. Longish play: Born to die 13.5.2017, 16 muuta olutta ja pipo Brewdogin nettikaupasta sekä off-topic tarinaa pakettitoimituksista
  116. Merellisiä spessupanoja: Försti Ale ja Norrby Dunkel
  117. Sporttista bissee – Maku Kolkki
  118. Arvoksi tuli just 1 miljardi – Brewdogin häikäisevä tarina se vaan jatkuu
  119. Oluttyylit marketeissa – Valinnanvapauden utopia ja sääntelyn rajoitukset käytännössä 
  120. Suomeen leipäoluen ennätys?
  121. Amazing Haze – Kannattaa haistaa 25.3.2017
  122. Wasted – Olutta ylijäämäleivästä
  123. Kallista tuoppia: Kannattiko maksaa olutpullosta 20€?
  124. Bändibrändätyt oluet #13…#22 ja muuta 
  125. Belgialainen American Pale Ale: De Koninck APA 
  126. Olut- ja panimomuseot maailmankartalla 
  127. Rekolan uutuuksia ja Brewniversen verrokki 11.2.2017
  128. Moniolutkulttuurisuus yhdistää: Case brewpub Moscow (with Norwegian bonus), osa 3/3 4.2.2017
  129. Bändibrändätyt oluet #12: Mallaskuun Rokkarin luu 3.2.2017
  130. Moniolutkulttuurisuus yhdistää: Case brewpub Moscow, osa 2/3 30.1.2017
  131. Moniolutkulttuurisuus yhdistää: Case brewpub Moscow, osa 1/3 27.1.2017
  132. Banaanipirtelöolutta, anyone? Tulevaisuuden näkymiä tutkimuksen piiristä 6.1.2017
  133. Orval, juustoa ja trappistipanimoita 31.12.2016
  134. Autoilevan pukin aatto-oluet: Easy Rider Bulldog (0,4%) ja Högni APA (0,0%) 24.12.2016
  135. 60 maltaista tilaisuutta vuonna 2016 20.12.2016
  136. Moniolutkulttuurisuus vetoaa: Case Portugali, sekä häivähdys olutdata-analyysiä 6.12.2016
  137. Malagaa bottleshoppaillen 27.11.2016
  138. Craft beer -festarikalenteri kartalla Suomessa ja valikoiden ympäri Eurooppaa 15.11.2016
  139. Bändibrändätty olut #11 – Verjnuarmu Sawuportteri – sekä kotistout vertailussa 12.11.2016
  140. Panimoravintolat kartalla 2.11.2016
  141. Humalaöljyt, -uutteet ja niiden ääliömäinen makutesti, osa 3/3 20.10.2016
  142. Humalaöljyt, -uutteet ja niiden ääliömäinen makutesti, osa 2/3 16.10.2016
  143. Humalaöljyt, -uutteet ja niiden ääliömäinen makutesti, osa 1/3 13.10.2016
  144. Visiointia tiedostavan olutkuluttajan parempaan palvelemiseen 3.10.2016
  145. Olvin IPA-päivityksiä pimenevään syksyyn ja joulun odotukseen 2.10.2016
  146. Pikaraportti Alkon uudistetusta lippulaivamyymälästä: Olutaurinko nousee 24.9.2016
  147. Brewdog prototype beer: Lizard Bride 10.9.2016
  148. Bändibrändätyt oluet #10: Queen Bohemian Lager – Tšekkipilsiä brittiläisessä valeasussa 3.9.2016
  149. Humalan korvaaminen toisella lajikkeella olutreseptissä – Työkalu kotipanijalle 19.8.2016
  150. Maistelussa kotioluita: Työkaverin kahvistout (7,5%) 13.8.2016
  151. Craft beer –festivaalikalenteri Suomeen, lähialueille ja city-hoppingiin Helsingistä käsin 7.8.2016
  152. Reilu kolmen vuoden ikäinen belgitripel-kotiolut: Ikääntymistestin osa 2 27.7.2016
  153. Sagra-panimon olut Espanjasta: Cervesa Frambuesa Artesanal Ácida 23.7.2016
  154. Sahticocktails – Salute to the great history of Sahti 11.7.2016
  155. Sahtijahti päätökseen: Maalaissahtia Etelä-Karjalasta 4.7.2016
  156. Analyysi oluenjuojista keväällä 2016 1.7.2016
  157. Olutta kierrätysleivästä 20.6.2016
  158. Tee-se-itse: CO2-pullotelineen valmistus 14.6.2016
  159. Pienpanimo-oluiden tarjontaa Tallinnan matkaajalle 3.6.2016
  160. Sarjassa erilaisempia oluita: Wasabi Saison 20.5.2016
  161. Laskureita kotipanijoille 6.5.2016
  162. Kiinasta kajahtaa: Tsingtao Stout 24.4.2016
  163. Bändibrändätyt oluet #9: Impaled Nazarene 9.4.2016
  164. Tallinn Craft Beer Weekend 2016 – Kaikki ainekset kulttifestareiksi 2.4.2016
  165. Paluu Nepaliin, osa 3/3: Kathmandun olutvalikoimaa tongban ohella 26.3.2016
  166. Paluu Nepaliin, osa 2/3: Matkakuvia ja kertomuksia 25.3.2016
  167. Paluu Nepaliin, osa 1/3: Tongba-oluen maisto, onko mikään muuttunut? 24.3.2016
  168. Koffin American Pale Ale 3.3.2016
  169. Kuusenkerkkäoluiden maistelutaistelu: Pyynikin käsityöläispanimo vs. Brewniverse homebrew 27.2.2016
  170. Tuntuuko maukkaiden oluiden hinnat karkaavan? Laskelmia kotipanimoinvestointien kuolettamiseksi 13.2.2016
  171. Nøgne Ø:n Vic Secret IPA ja Brewniversen Supermassive Star DIPA – IPAton tammikuu olisikin ollut hassu idea 31.1.2016
  172. Homesieni oluen raaka-aineena – Maistamme Dogfish Headin Noble Rotia 23.1.2016
  173. Moniolutkulttuurisuus rikastuttaa – Case Albania & Kosovon tasavalta 6.1.2016
  174. Jouluaaton olut: N’Ice Chouffe  24.12.2015
  175. Tutkivaa olutblogismia: Kannattaako vakiintuneen olutbrändin ottaa maineriskiä keinotekoisten lisäaineiden kanssa? 19.12.2015
  176. Brewniversen kotioluita: Spacetime Distortion Barley Wine (15%) 12.12.2015
  177. Bändibrändätyt oluet #8: Amorphis, sekä kooste aiemmista vastaavista #1-7 7.12.2015
  178. Tasting Holy Moose & Happamat oluetko uusi ipa? 26.11.2015
  179. Alkoholin ja kuolemanriskin välinen yhteys 16.11.2015
  180. Makuaistin neutralointi alkoholijuomien maistelussa 2.11.2015
  181. Moniolutkulttuurisuus koukuttaa – case Luxemburg 24.10.2015
  182. Viking XPRS:n olutvalikoimayllätys 30.9.2015
  183. Kuinkas savuoluet toimii palvatun sian kanssa? 27.9.2015
  184. Makumuutoksia oluen ikääntyessä 29.8.2015
  185. Moniolutkulttuurisuus houkuttaa – case Tansania 19.8.2015
  186. Kotioluen ikäännyttämistesti 30.7.2015
  187. Näin valmistuu keginjäähdytin hanalla aka kegeraattori 14.7.2015
  188. Olut menneisyydestä 2000-luvun Suomeen 13.6.2015
  189. The ultimate cabin beer – Backwoods Bastard 5.6.2015
  190. Project Fear 23.5.2015
  191. Põhjala Topeltnelson 3.5.2015
  192. Karhu Huurre 18.4.2015
  193. Mökkipano kaasupolttimen kanssa – Eli miltä tuntui eka kerta tokan kerran 11.4.2015
  194. Eri oluttyylien saatavuudesta Suomen kaupoissa 1.4.2015
  195. Olvin IPA uutuus 28.3.2015
  196. Oluen energiasisältö 11.3.2015
  197. Brewniversen matkustussuosituksia: Frigilianan käsityöläiskaupunki Espanjassa 14.2.2015
  198. Ristiriitojen makuodotukset 16.1.2015
  199. Hunajaolutta, historiaa ja etymologiaa 28.9.2014
  200. Nepalilainen tongba-olut 17.9.2014
  201. Kesäinen vehnäoluttesti 13.7.2014
  202. Sinebrychoffin panimovierailu 8.5.2014
  203. Kotiolutta maatiaishumalalla 7.4.2014
  204. Tumma sahtiolut 5.2.2014
  205. Santa’s Little Helper 2009 24.12.2013
  206. Brewniversen pikkujoulut ja kotioluttasting 22.11.2013

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top