Brewniverse

Toiminnan taustat

Toisinaan käsitys oluista ja oluttyyleistä ulottuu vain suurten markkinoiden lager-tyylisiin oluisiin. Tosiasiassa oluttyylien kirjo on paljon laajempi. Monta kertaa nekin jotka eivät ole oluen ystäviksi tunnustautuneet, ovat positiivisesti yllättyneet vaikkapa vehnä- tai marjaoluita maistettuaan.

Kaupallisessa tarjonnassa käsityöläisoluiden hinnat ovat luokkaa 6-20 €/l tai enemmänkin. Itse tekemällä materiaalikustannukset ovat luokassa 1-2 €/l. Huolellisesti tekemällä voi kuitenkin päästä laadullisesti vähintään yhtä hyviin tuloksiin kaupallisten tuotteiden kanssa. Näin on myös mahdollisuus eri oluttyyleihin ja vahvuuksiin, sillä reseptin voi aina vapaasti suunnitella omien mieltymysten mukaan. Tietystikään tällöin ei puhuta markettien uuteoluista tai opiskelijamentaliteetilla valmistetuista virityksistä. Itsekin intohimoisesti harrastamme kotioluen panemista ja oluiden maistelua. Panimolaitteistojakin on kertynyt viisi erilaista kokoonpanoa ja humalisto löytyy omasta takaa.

Alla joitakin kotioluitamme: kuusenkerkällä maustettu ale-kausiolut, saksalaistyylinen hefe-weizen kesäiseksi iloksi, vappuhengessä juhlavasti tarjoiltu kepeän pirteä belgialainen vehnäolut, belgityylinen vahva luostariolut, ravintolapäivään tehty 2,3% black IPA ja talvinen jykevä lakusalmiakkistout.

Tavoitteemme

Haluatko tehdä tehdä tuttavuutta oluiden monipuoliseen maailmaan tai itsekin valmistaa laadukasta olutta aidoista raaka-aineista? Me haluamme. Ja haluamme auttaa sinuakin.

Järjestämme koulutukset tarpeidesi mukaan vaikka yritykselle, pienryhmälle tai kaveriporukalle esimerkiksi polttariohjelmaksi.

Keskustele ja kommentoi meidän ja muiden oluenystävien kanssa täällä verkossa, osallistu tilaisuuksiimme tai järjestä ihan oma panosessio!

“Relax. Don’t worry. Have a homebrew.”
-Anon.-
Scroll to top