Blogi

Founders Doom Imperial IPA (12,4%)

Founders Doom IPATämä ei oikein voisi mennä pieleen: imperial ipa ja ikäännytetty bourbon-tynnyrissä. Vahvat on pinnat. Vastaavaan kategoriaan pääsee ulkoilmassa runsas pehmeän väkevä syväwiskinen tuoksu, samoin näyttävyys.

Sisään tuotuna sama linja jatkuu. Äärivalkea vaahto lopulta laskeutuu. Maistaessa tuoksun asenne jopa syvenee. Tämä on kovien tyyppien hardrock’n’rollaava bisse.

Suutuntuma on lämmittävä ja sikunainen, täyteläinen. Aromissa humalointi jää tynnyriaromien jalkoihin mikä on tälle hyvä. Samaa on maussakin eikä varsinkaan katkerot riehu monelle isolle dipalle ominaisesti. Ehkä sellainen seetripuinen, pähkinäinen flavorkulma. Bourbonbarrelit lunastaa mielikuvien lupaukset monipuolisesti.

Aivan mestarillinen olut näin lätkäpelinkin seurana, kun SaiPa jahtaa seitsemättä peräkkäistä voittoa ja voittoputkiennätyksensä sivuamista. Korkattu about pelin alkaessa, ekan erän lopulla jättää auringonliekkipitsiä tuopin kylkeen.Founders Doom IPA

Ekan erän jälkeen tilanne 1-0 SaiPalle Kärppiä vastaan. Uutta makustelua: Kuivattava maku, viljamainen, alkoholin ja wiskitynnyrin dominoima, muutoin tasapainoinen.

Toisen erän alkaessa tuoksut ovat tasaantuneet, mutta on edelleen vahvaa nyt nostaen esiin Omar-karkkia. Lämmenneenä maun sikunaisuus on hellittänyt ja maltaisuus voimistunut. Jälkimakuun nousee jopa tahmeaa makeutta. SaiPa skoraa 2-0 toisen erän sekunneilla 3.23. Peliote sopii oluen tyyliin! Vielä on peliä jäljellä ja myös olutta.

Kolmanteen erään lähdettäessä tuoksussa kostea vaniljatoffeisuus vihjailee itsestään. Bourbonit riehuivat tuopin alkupäässä aivan eri tyyliin. Ekan erän jälkeen on menty pehmeämmin, rasvaisemminkin, muttei silti wiskiä kadottaen. Kolmas erä päättyy Sputnikin voittolentoon 2-1 ja Doomin viimeiseen voittokulaukseen!

Ei mennyt olut pieleen ei. Foundersmainen laatutakuu voidaan tälle leimata. Alkon erikoisvalikoimasta vertailuhintaan 25 EUR/L.

Kotiolutharrastajan arvio: Panisin. Helppo päätös. Voimallisen kova olut. Herkku.

Founders Doom IPA

Founders Doom IPA

Sympaattiset minikaivuritkin värjätään SaiPan väreihin.

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top