Blogi

BrewDog OverWorks Overlord No. 2 Brettanarchist (12%)

OverWorks Overlords sarjassa esittäytyy sen seuraava tapaus: Triple Dry IPA brettahiivattuna, humalanaan citra ja viljaosastossa ohraa, vehnää ja kauraa.

Olut on foeder-kypsytetty tarkoittaen varastointia suuressa elleipä jättisuuressa (luokkaa yli 600 litraisessa) puutynnyrissä. Viime vuoden matkakertomuksessa BrewDogin panimolle on kerrottu hiukan enemmän OverWorks vaihtoehtokäyttämisfasiliteetista.

Tässä tapauksessa olut on ollut varastoituna punaviinitynnyrissä ja kypsyttely on ollut kestoltaan lähes vuoden. Käy kelpo selityksenä sille, että tätä satsia olikin odoteltu. Melkein jo unohdettukin. Best before tällä puolestaan on niinkin pian kuin 09/22.

BrewDog Overlord No. 2 BrettanarchistBrewDog Overlord No. 2 BrettanarchistNäkö ja haju

Näköhavainto tavoittaa roseenpunaisen, sopivalti vaahtoavan yksilön pitkällä pintavaahdolla. Tuoksu on voimakas, tyynen marjainen, hilloinen, ruusunmarjaa-vattua tai muuta sen suuntaista.

Maku

Persoonallista brettaa, ei fundamentaalin funkyä eikä myöskään voimallisen hapanta.

Tuoksupiirteet sen sijaan jatkuu isolla kädellä makuun. Rypälemehuisuutta, runko keskipaksu miinusmiinus ilman riehakasta hiilihappoa. Herättää belgiblondemaisia assosiaatioita. Alkoholisuutta ilman sen raskaampaa lämmittävyyttä löytyy. Jälkimaku kihelmöitsee, mihin osasyynä kaiketi on ennen sippailua naukkaillut chilipähkinät. Olut nostaa kielen reseptoreilla uuteen hehkuun jo kertaalleen nukahtaneen chilikärjen.

Tyypillistä IPAisuutta ei kummemmin tunnu eikä citra-kolmoiskuivahumaloinnilta muutoin odotettua humaloinnin herkkyyttä. Humalointi jää muun olemuksen varjoon ja samaa voi sanoa maltaasta. Myöskin tynnyröinnin puiset sävyt piilottelevat, olkoonkin että siitä versova kypsä viinimäisyys yhtyy nätisti ja kiintoisasti brettakäymiseen. Yhdessä nämä antavat moniulotteisen, kepeähkön vivahteikkaan eikä näin ollen kovinkaan äärevän, joskin suussa poukkoilevan hedelmäisenmarjaisan makurykelmän. Jättää lopulta makeaa tahmaa huuliin ja lasin reunaan.

Oikein komea ulostulo brettaosastolle Overlord No 1. Orange Emperorin perässä, josta saatiin makua reilu vuosi sitten. Vahva persoona, vaan ei ennalta arvattava bretta. Brettanarchist on nimenä paitsi osuvan kikkaileva myös osuvan kuvaava.

 

BrewDog Overlord No. 2 Brettanarchist

BrewDog Overlord No. 2 Brettanarchist

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top