Bändibrändätyt oluet #8: Amorphis, sekä kooste aiemmista vastaavista #1-7
Maku Brewingin pale ale (4,5%) Amorphisin mukaan nimettynä. Korkatessa olut ei tervehtinyt moshingilla mutta gushingilla kuitenkin. Sattuuhan näitä eikä siitä isompaa haittaa kun malttaa kaataa varoen ja odottaa vaahdon laskeutumisen. Pienen odottelun jälkeen iloisen raikas sitruunagreippi hyökyi lasista nenään. Oikein kiva. Maku jatkuu katkeroon päin siitä mihin tuoksu jäi. Pale aleksi varman pirteä ja hyvin voisi myös APAksi tyyliltään luonnehtia. Etenkin bändibrändättyjen sarjassa aivan omaa luokkaansa. Nam.
Kuvassa esiintyvän vihaisen harmaan hahmon nimi on Pertti. Korkki irti ja olutta maistamaan. Uusimmalta levyltään Amorphis-musamaistiaisia olutkuvien perään.
Aiemmat alkuperäiset bändiolutpostaukset Facebookin puolella:
#7 Sibelius, Vakka-Suomen Panimo
Sibeliuksen 150-vuotisjuhlabisse VASPilta. Perus. Lager. Maistuvammasta päästä sitä lajia. Katajaa raaka-aineiden joukossa, vaikkei selvää sen karakteeria mausta löydä. Ainola toisessa kuvassa taustalla. ”Tämä talo on, kuten tiedät, taiteelleni välttämättömyys. Sen vuoksi onkin kysymys niin paljosta.” Jean Sibelius, 1904.
Kuvien alla jotakin hienoa taiteilijalta metallisella sivumaulla kohdasta 0:38 eteenpäin.
#6 Nightwish, Nokian Panimo
Kuvassa Nokian Panimon Nightwish Beer (4,5 %) vuodelta 2004. Näistä vanhoista oluista parane lähteä liiemmin makuja kommentoimaan. Pullossa lukee megabueno cerveza. Olkoon näin. Megabueno styge ainakin on:
#5 KISS Destroyer, Krönleins Bryggeri
Mystinen KISS Destroyer lager. Mystinen siksi, että panimoa ei tuotteen labelissa kerrota. Visuaalisesti virheetön, makumaailmaltaan erittäin neutraali. Ehkä tämä on monenkin suun mukaista, makuasia, mutta tuskin pääsee olutharrastajien suosioon. Ja silloin kun litrahinta kipuaa kympin tuntumaan, odotukset kasvaa. Ratebeerin mukaan asialla olisi samainen Krönleins Bryggeri, joka Motörhead bastards lageriakin duunaa. Nimibändioluista alkaa kuvio muotoutumaan.
Enempiä kommentoimatta pannaan linkaten Destroyer-levyltä se erilainen iso KISS-hitti. Siitäkin erikoinen biisi, että sen esittää rumpalismies Peter Criss, eikä bändin nokkamiehet edes olleet mukana kappaleen teossa.
#4 Iron Maiden Trooper, Robinsons Brewery
Odotukset aiemman Trooper-kokemuksen mukaan oli korkealla, tulossa olisi kivasti humaloitu raikas bitteri. Myös etiketti lupaa enemmän kuin tähän asti raportoidut muut bändioluet, mallaspohjassa myös vehnää, humalina Goldings, Cascade ja Bobec. Viime mainittu on entuudestaan tuntematon, pikabrowsaamisella lie sama kuin Styrian Golding B. Muttamutta, joku ei tässä pulloyksilössä ole kohdillaan. Ainakaan Cascaden hedelmäisistä aromeista ei ole tietoakaan. Kaikkiaan humalointi vaikuttaa lattealta, maku pahvisen-metallisella olemuksella höystetty, ja jälkimaussa tympeää tuhkaa. Näköjään pettymys ruokkii mielikuvitusta. Parasta ennen päivämäärä on vasta Sept 2015, joten yli-ikäisyydestä ei ole kyse. Kuva todistaa, että tosifani ei petä vaikka kouraan sattuisikin maanantaikappale. Niiden hyvien muistikuvien kunniaksi Trooper Youtubesta.
#3 Motörhead, Krönleins Bryggeri
Motörhead bastards lager – Kovemmille jätkille ja muijille. Etiketin mukaan juurikin “hell raisers” –tyyppisille tyypeille. Tai ehkä juuri sellaisille jotka järjestää kolmen auton kisoja 15cm paksulla järven jäällä (kuvassa taustalla). Mutta eipä niinkään sellaisille, jotka etsii oluesta isommalti luonnetta. Ruotsalaisen Krönleins Bryggerin toimesta pysytään turvallisesti positiivisella tavalla perusvarmojen juomalaagereiden (4,7%) osastossa. Hellraisers osaston musaakin löytyy.
#2 Hurriganes, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Vaalea Hurriganes-lager ja oluen nimibiisi siihen perään.
#1 AC/DC, Karlsberg Brauerei
Ensimmäisen muusikko-olutpostauksen bändiksi päätyy musiikin puolesta ah aina niin hevi AC/DC. Tyylinä maitokauppalager, nuff said. Hauskasti myös on kehitelty tuoteselosteeseen termiksi ”Law of Purity”. Turvallisempi hieman vääntää alkuperäistä puhtauslakia mutkalle kun kuitenkin raaka-aineiden joukossa on myös humalauute. Vaikkei olut kova hitti olisikaan, musiikin puolelta niitä löytyy.