Blogi

Bändibrändätyt oluet #12: Mallaskuun Rokkarin luu

On se vaan kun tätä sarkaa työntää sitä tahtia ettei perässä pysy. Tämäkin jo ties miten vanha edellisen vuoden puolelta ja uudempia on jonoksi asti. Eipä mitään, voi ainakin sanoa että ennen ei ollut kaikki paremmin. Keep on comin. Tämä olut on omistettu orkesterille Miljoonasade.

Puhtaan valkoinen vaahto. Viileänä raikas hedelmäinen tuoksu, lämmetessään korvautuu tasaisemmalla ja miedolla katkeroisemmalla sävyllä. Maistaessa flavorit ei yllä alkutuoksun lupaamalle tasolle, puumaista lievää tasapaksuisuutta jopa tunkkaisuutta odotukseen nähden. Katkero nostaa päätään ja se jättää jälkimakuun oikein pitkään viipyvän keskikatkeroisen maun. Katkeron huippu saapuu vasta pitkästi nielaisun jälkeen, jos malttaa odotella.

Perusnice kevytrunkoinen pale ale, vaikka aromi- ja erityisesti flavor-humaloinnissa voisi löytyä selvästi enemmän vivahteikkuutta ja intensiteettiä APAksi. Katkeron suhteen luonteikastakin olemusta löytyy ”isomman juotavuuden” –tyyliseksi olueksi. Sitä kombinaatiota taitaa monikin panimo tavoitella.

Perustietoina: 4,5% ABV, humalat Centennial, Citra ja Columbus, sekä maltaat Pale ale ja Vienna.

Kotiolutharrastajan arvio: Panisin

Musavalintana nimibiisi Rokkarin luu:

Ja koska Mallaskuu, niin myös Marraskuu:Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top